„Ние месеци наред още в кампанията поемахме ангажимент да правим

...
„Ние месеци наред още в кампанията поемахме ангажимент да правим
Коментари Харесай

Нинова: Ще направим всичко в рамките на закона да не допуснем увеличението от 1 януари за битовите потребители

„ Ние месеци наред още в акцията поемахме ангажимент да вършим политика с грижа за хората. Всички си даваме сметка, че нарастване на тока за битовите консуматори от 1 януари е тежък удар върху фамилиите и семействата. Поехме ангажимент да предприемем законови, подзаконови ограничения, каквото би трябвало да създадем, с цел да не утежняваме фамилиите и семействата с тези нови цени. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на изказване в Народното събрание.

По думите й е напълно естествено в Народното събрание да се сътвори краткотрайна комисия по тематиката. „ Предметът на комисията е да направи справедлив разбор на обстановката и да ни предложи решения. Ние имаме воля да създадем всичко в границите на закона - с почитание на разделянето на самостоятелния орган КЕВР и на парламент, само че да не допуснем нарастването от 1 януари за битовите консуматори ", безапелационна бе тя като добави, че в действителност е непостижимо за голям брой семейства от 1 януари да поемат и този удар.

„ Ако приказвам като водач на партия в коалиция това е наше предизборно заричане и ангажимент и сега към този момент в държавното управление поставяме изпитание това да не се случи. Но въпросът ще бъде решен в Народното събрание. Ние поддържаме основаването на тази комисия, ще имаме своите участници в нея и ще намерим най-разумното решение само да помогнем фамилиите и семействата ", изясни водачът на левицата. „ Нека през днешния ден сътрудниците да гласоподават комисията и тя да излезе с предложение за решение ", сподели още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР