Ние, лидерите на Г-7, се срещнахме днес (бел. ред.: вчера)

...
Ние, лидерите на Г-7, се срещнахме днес (бел. ред.: вчера)
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 се срещнаха със Зеленски, призоваха Русия да се изтегли от Украйна

" Ние, водачите на Г-7, се срещнахме през днешния ден (бел. ред.: вчера) с украинския президент Володимир Зеленски, с цел да потвърдим още веднъж непоколебимата си поддръжка за Украйна и с цел да отдадем още един път респект на смелостта и устойчивостта на украинския народ, който неуморно се бори за свободата и демократичното бъдеще на Украйна ".

Така стартира изказване на водачите на Групата на седемте (Г-7) в поддръжка на Украйна във връзка втората годишнина от началото на войната.

В изказването се показват взетите решения от Г-7:

1. Ще продължим да поддържаме правото на Украйна на самоотбрана и ще потвърдим още веднъж уговорката си за дълготрайната сигурност на Украйна, в това число посредством подписване и осъществяване на двустранни задължения и договорености в региона на сигурността въз основа на Съвместната декларация за поддръжка на Украйна, която одобрихме във Вилнюс през юли предходната година. Увеличаваме помощта си за сигурността на Украйна и усилваме индустриалния и логистичния си потенциал, с цел да помогнем на Киев.

2. Призоваваме Русия неотложно да приключи нападателната си война и да изтегли изцяло и абсолютно въоръжените си сили от интернационално приетата територия на Украйна. Призоваваме всички страни да съблюдават интернационалното право и по никакъв метод да не утвърждават или оправдават опитите на Русия да завземе територия със мощ. Никога няма да признаем минали или бъдещи по този начин наречени " избори ", извършени от Русия на украинска територия, нито техните резултати. "

3. Ще продължим да покачваме цената на войната за Русия, да изчерпваме източниците ѝ на доходи и да възпрепятстваме напъните ѝ да построи своята военна машина, както е видно от неотдавна утвърдените ни пакети от наказания. Продължаваме да се ангажираме с цялостното осъществяване и използване на нашите наказания против Русия и да подхващаме нови ограничения, в случай че е належащо. "

4. Продължаваме да поддържаме Украйна в по-нататъшното създаване на " формулата на мира " на президента Зеленски и се ангажираме да поддържаме изчерпателен, обективен и дълготраен мир, който е в сходство с правилата на Устава на Организация на обединените нации, интернационалното право и зачита суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР