Ние като организация сме взели решение, че от нас няма

...
Ние като организация сме взели решение, че от нас няма
Коментари Харесай

Николай Стайков от АКФ: Ние сме взели решение, че от нас няма да излизат никакви списъци

" Ние като организация сме взели решение, че от нас няма да излизат никакви описи. Това, с което може да помогнем, е с тенденция на институциите за инспекция в ДАНС и полицията, и в това да бъдат оценени и одитирани няколко решения и проблеми ", сподели Николай Стайков от Антикорупционния фонд в ефира на БТВ.

По думите му те са дали три такива проблема, в които Мартин Божанов се е намесвал - делото за КТБ, делото за активите на Брендо и делото Манджуков против " Инвестбанк ".

Стайков е влезнал в контакт с Нотариуса, откакто почнали систематично изследване, когато при тях отишла Ивайла Бакалова поради офертите за освобождението на мъжа й. Тогава ги записали.

Направили изявление с тях в центъра на София. " Те бяха спокойни ", сподели Стайков, като добави, че тогава към този момент е излязла информация, че е с ново ЕГН.

4-5 телефона е имал Мартин Божанов, " аз персонално имам негови три, за какво полицията има единствено два ", споделя още журналистът.

Освен че Божанов е някогашен служител на реда, той е и някогашен чиновник на ДАНС, и то в антикорупционната част. " В ДАНС има значително информация за Мартин Божанов ", споделя Стайков. По думите му информацията би трябвало да бъде събрана, оценена, с цел да се види неговата роля и най-много кой, къде и на кой стадий му е помагал. " Това е същинска, проведена, израснала в годините скица на въздействие в прокуратурата, която е стигнала последователно и до най-високите равнища ".

Няколко души показват, че той е парадирал с избран статус в Министерство на вътрешните работи, имал наследник буркан, бил е охраняван.

Има съображение да се мисли, че е бил помощник на полицията, твърди още Стайков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР