Ние като ЕП следва да бъдем последователни по отношение на

...
Ние като ЕП следва да бъдем последователни по отношение на
Коментари Харесай

Петър Витанов: Да върнем фокуса от сигурност към интеграция на Западните Балкани

Ние като Екологичен потенциал следва да бъдем поредни във връзка с поддръжката за европейската вероятност за Западните Балкани. Най-вече тъй като процесът на присъединение е мотор за промени и за реализиране на непоклатимост в района. Ето за какво, поздравявам рекомендацията на Европейска комисия за започване на договаряния с Република Северна Македония и с Република Албания.
Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в Брюксел.

Той акцентира, че в последните няколко години фокусът на Европейски Съюз е преместен от интеграция в посока сигурност, което в огромна степен трансформира Югоизточна Европа в сцена на противоборства. „ Така рискуваме да превърнем напъните ни в битка за Западните Балкани вместо в интеграция на Западните Балкани. Да се върнем на полето на интеграцията. ", подчертава Витанов.

Ръководителят на българските социалисти акцентира, че започването на договарянията не би трябвало да се преглежда като гаранция за участие, а като движеща мощ за усилване върховенството на закона и поддържане на толерантни добросъседски връзки. „ Напредъкът зависи както от самостоятелните старания, по този начин и от осъществяване на критериите за участие. ", добави Витанов.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР