Ние искаме да решим всички проблеми веднъж завинаги, каза македонският

...
Ние искаме да решим всички проблеми веднъж завинаги, каза македонският
Коментари Харесай

Зоран Заев: Искаме да решим проблемите веднъж и завинаги

Ние желаеме да решим всички проблеми един път вечно, сподели македонският министър председател Зоран Заев, съобщи сръбското радио Б92.

Министър-председателят на югозападната ни съседка даде обстойно изявление пред основаното в Брюксел електронно издание EURACTIV. "Ние знаем, че не можем да станем скоро пълновръстен член на Европейския съюз. Нашата страна обаче върви по верния път. Ето за какво ние искерено желаем да разгадаем всички сред Македония и други страни и това стана един път и вечно ", уточни още той. Заев по този метод разяснява подписаното сред него и гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас на 17 юни на брега на Преспанското езеро, поставило завършек на повече от двадесетгодишния спор сред Атина и Скопие за името на някогашната югославска република, която ще се споделя Република Северна Македония.

"Мисля, че френският президент Еманюел Макрон ще оцени подписването на този исторически документ ", допусна министър председателят на Македония. С тези думи той отговори задочно на президента на западноевропейската страна. Стопанинът на Елисейския замък по-рано съобщи, че Европейски Съюз би трябвало първо да се реформира, а чак по-късно да приема нови страни-членки. "Смятам, че политическото обединяване може да прави дълбоки вътрешни промени и в това време да води договаряния за разширение, уточни още политикът от балканската страна. Ние също може да помогнем за реформирането на блока ", заключи Заев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР