Ние искаме да работим в синхрон с МВР, а не

...
Ние искаме да работим в синхрон с МВР, а не
Коментари Харесай

Гешев: Ние искаме да работим в синхрон с МВР

" Ние желаеме да работим в синхрон с Министерство на вътрешните работи, а не да се води битка против прокуратурата ", коментирал основният прокурор Иван Гешев пред медиите преди да влезе в постройката на Народното събрание, с цел да участва на избора на министър председател и състав на Министерски съвет, представен от пресцентъра на прокуратурата.

На въпрос ще може ли да работи с новия вътрешен министър, основният прокурор е дал отговор, че няма проблем да работи с всекиго. Гешев е добавил още, че без Министерство на вътрешните работи да проверява закононарушения, няма по какъв начин прокуратурата да внесе обвинителен акт и да бъде осъден съответният причинител. Според него през последните 6-7 месеца Министерство на вътрешните работи се е концентрирало главно към 1-2 неща и това води до липса на положителни резултати и взрив на престъпността, в областта на проведената престъпност.

По думите му " би трябвало да е ясно, че органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които проверяват и разкриват закононарушенията и чак по-късно се рапортува на прокуратурата ".

Иван Гешев е показал също, че прокуратурата е за правосъдна промяна, " само че тази правосъдна промяна би трябвало да обхване цялото наказателно правосъдие и правоохранителните органи ".

" В Министерство на вътрешните работи началникът не би трябвало да се меси във вътрешните убеждения на проверяващите, само че се оказва, че шефът на ГДБОП от вчерашния случай надали не управлява производството и разяснява делото. Той не би трябвало да има никакви пълномощия. Разследващият служител на реда взима решенията си по вътрешно разбиране и единствено на база закона ", е коментирал основният прокурор.

" Надявам се най-сетне да бъде определено постоянно държавно управление, тъй като пред българския народ и пред българската страна стоят съществени въпроси като пандемията, икономическа, обществена рецесия - всички виждаме цените на тока и би трябвало непоклатимост. Така че аз се надявам да има едно постоянно определено държавно управление ", е подчертал още основният прокурор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР