Ние искаме да променим нещата в посока всичко, което правим,

...
Ние искаме да променим нещата в посока всичко, което правим,
Коментари Харесай

Номинираният за транспортен министър Николай Събев: Мога да изкарам БДЖ на печалба

Ние желаеме да променим нещата в посока всичко, което вършим, да е във фокус на потребителя. Това съобщи в студиото на "Говори в този момент " Николай Събев, номиниран за министър на превоза в проектокабинета на Кирил Петков.

Това ще бъде главният ни приоритет, с изключение на нулевата корупция, т.е. тези транспортни услуги би трябвало да носят висока потребителска задоволеност, добави той.

В коментар за днешния скандал към следствието на огромна сума пари за ЛОТ 5 на Автомагистрала "Хемус ", Събев съобщи: Трябва да се върнем към това, че нито един човек не е отговорен, до момента в който не се потвърди от българския съд. Аз желая това да се свършва бързо и дейно.

Предложеният за министър на превоза е безапелационен, че междинната скорост на влаковете у нас би трябвало да се вдигне до безвредното равнище.

За тези, които биха го попитали по какъв начин ще стане това поради трасето, Събев съобщи: Нека да създадем един одит и да забележим по какъв начин се поддържа жп трасето и за какво не се поддържа? Трябва да се включат доста старания в поддръжката на жп пътя, пристанищата, водния път. Ние имаме задоволително добър бюджет за това. В бизнеса сме привикнали да работим брутално дейно с лимитирани запаси, тъй че не е проблем ресурсът. Имаме задоволително бюджет, имаме задоволително пари.

"България не е бедна страна, а доста крадена страна ", добави Събев. Той се обърна към работещите в бранша.

"Тези хора, които могат да работят и имат експертиза, са извънредно значими за нас, тъй като главният проблем в превоза са фрагментите. Ние няма да се затворим, ще предоставим услуги, които ще изискват превозвачите да работят по избран стандарт и от това ще печелят ", изясни Събев.

"Аз мога да изкарам на облага всичко, с което се заема. И БДЖ мога ", безапелационен бе Събев.

"Аз считам, че общественият превоз би трябвало да бъде на релси. Ако ние успеем да дадем доста положително развиване на електрическия превоз на релси, с това ще отговорим на всички условия на зелената договорка ", изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР