Ние искаме да имаме единно становище от тази коалиция (ПП-ДБ)

...
Ние искаме да имаме единно становище от тази коалиция (ПП-ДБ)
Коментари Харесай

Росен Желязков: ГЕРБ е готова да не предлага кабинет с първия мандат

Ние желаеме да имаме единно мнение от тази коалиция (ПП-ДБ) още преди връчването на мандатите, тъй като ние доста ясно декларирахме, че загърбваме политическия нарцисизъм. Даже сме подготвени, в случай че те заявят, че с техния мандат ние може да образуваме устойчиво болшинство, което да одобри тази законодателна стратегия в цялост, да не отиваме към предложение с първия мандат на кабинет “.

Това сподели пред Росен Желязков от ГЕРБ, който беше определен на 19 април за ръководител на 49-ия парламент.

Според него в обединението ПП-ДБ има несъгласия и в профил видяно наподобява, че „ Продължаваме промяната “ са по-склонни да ръководят на държавно равнище, до момента в който „ Демократична България “ се стремят бързо да стигнат до локалните избори.

„ ПП-ДБ се срамят от поддръжка от ГЕРБ, по този начин ми наподобява. И не желаят на фасадно равнище да има присъединяване от ГЕРБ. Мотивите им са много изкуствени. В мен остава чувството, че те стартират да приготвят почвата за нови избори “, разяснява Желязков. Това сподели пред bTV в първото си телевизионно изявление за Росен Желязков от ГЕРБ, който беше определен на 19 април за ръководител на 49-ия парламент.

Той стана 16-ият ръководител на Народното събрание в новата ни история.

Неговата кандидатура беше подкрепена от депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „ ИТН “.

ПП-ДБ се съгласиха да гласоподават за Желязков след съглашение с ГЕРБ, че след три месеца за ръководител на Народното събрание ще бъде определен народен представител от тяхната коалиция.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани през вчерашния ден ПП-ДБ да кажат ясно от кого ще желаят поддръжка за държавно управление с техния мандат.

„ Това не беше ултиматум, изнасяне на въпроса преди връчването на мандата. В политиката с всички значи с никого “, посочи Желязков.

По думите му политическият диалог губи своята логичност при формулировката „ ние не желаеме ГЕРБ да вземат участие в ръководството, само че доста желаеме да ни поддържат “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР