Ние искаме да бъде спряно гледането на Истанбулската конвенцията в

...
Ние искаме да бъде спряно гледането на Истанбулската конвенцията в
Коментари Харесай

Социалистите искат референдум за Истанбулската конвенция

Ние желаеме да бъде спряно гледането на Истанбулската конвенцията в Народното събрание. Утре внасяме нужните подписи на народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в Народно събрание с искане за решение за осъществяване на референдум по Истанбулската спогодба. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от БГНЕС.

" Тя сътвори голямо напрежение в българското общество, разнообразни отзиви, отзиви на църквата, тежка полемика през вчерашния ден. Това е разделяне. Към конвенцията не е прибавен обяснителният отчет, както и отчет на Министерски съвет, който да указва какви национални закони би трябвало да променим след нейното одобрение. Няма яснота”, съобщи Нинова.

Затова тя и съпартийците й желаят да се спрат всички процедури по гледането й в Народното събрание, да се направи същинска социална полемика. " Смятаме, че този, който би трябвало да се произнесе по този въпрос е българският народ. Ето за какво на следващия ден внасяме нужните подписи на народни представители от " Българска социалистическа партия за България” в Народно събрание с искане за решение за осъществяване на референдум по Истанбулската спогодба. Само народът и суверенът може да каже волята си по този въпрос, след създалата се към този момент ситуация”, съобщи Нинова.

Въпросът, който оферират да бъде заложен е: " За” или " против” сте ратификацията на Истанбулската спогодба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР