Ние имаме програма за развитие на спортните клубове. Насърчавам всички

...
Ние имаме програма за развитие на спортните клубове. Насърчавам всички
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Имаме програма за развитие на спортните клубове и бюджетът за нея е увеличен с 2 млн. лева

" Ние имаме стратегия за развиване на спортните клубове. Насърчавам всички клубове да пишат планове по нея, да търсят финансиране. За следващата година бюджетът за нея е повишен с 2 милиона лв. или е общо 15 милиона. Има средства за спортните клубове ", това сподели министърът на младежта и спорта Димитър Илиев пред публицисти в Ловеч след среща със спортните клубове в града.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден министърът на младежта и спорта организира сходна полемика и в Плевен, а също така той ще се срещне и със спортните клубове в Троян, където ще огледа напредъка по построяването на многофункционалната спортна зала.

На събитието участваха още регионалният шеф Виктор Стойчев и кметът на община Ловеч Страцимир Петков. Темата бе " Развитието на спорта в района – поле за взаимоотношение на страната, общините и спортните клубове ". Бяха разисквани проблемите за развиването на професионалния и всеобщ спорт в района.

Спортната общност формулира ясни проблеми - неналичието на спортна инфраструктура и подобаващи условия, в които децата да упражняват и да се готвят за спортовете, които практикуват: " Това, което можем ние да създадем от Министерството на младежта и спорта е, че имаме стратегия за инфраструктура, която е с 50 % самоучастие ", уточни министърът.

Илиев разкри още, че бюджетът за спорт е повишен от 137 милиона на 149 милиона лв. за следващата година.

" Това е олимпийска година и федерациите, които към този момент имат извоювани квоти, ще получат по-добро финансиране, тъй като тяхното присъединяване към този момент е несъмнено. Подготовката е доста значимо да се извърши на равнище. Естествено, ние сме разделили стратегиите на три - такива, които ще вървят на олимпиада сигурно, за олимпийски спортове с високо спортно майсторство и неолимпийски спортове с високо спортно майсторство, тъй че уповавам се да създадем заслужено систематизиране на тези средства, които има ", сподели още спортният министър.

Димитър Илиев разяснява още, че се търси решение за изключените от БФС клубове. По думите му би трябвало да се откри вид, в който БФС да преразгледа дали това е било правомерно или не.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР