Ние имаме едно вербално предложение в студио на колега, който

...
Ние имаме едно вербално предложение в студио на колега, който
Коментари Харесай

Д-р Миндов за предложената здравна реформа: Хората са разтревожени, че ще им бъде отнет най-довереният лекар

Ние имаме едно вербално предложение в студио на сътрудник, който в никакъв случай не е работил в извънболничната помощ. Имаме свободен избор и в този момент. Първоначално имаше огромно придвижване - огромни групи два пъти годишно сменят персоналните си лекари. Има хора, които си държат на лекарите. Така доктор Георги Миндов разяснява предлагането за здравна промяна на доцент Антон Тонев от Политическа партия, съгласно която пациент ще може да посещава общопрактикуващ доктор по негово предпочитание, в студиото на БТВ.

Д-р Миндов акцентира, че психологическият контакт сред фамилния доктор и пациента е доста значим детайл: “Това е доста дълготрайна връзка. Тези хора са минали към 50-60 пъти през кабинета. Тези хора в този момент са разтревожени, че ще им бъде лишен най-довереният доктор ”.

Той изясни, че 58% от заплащането на персоналните лекари се образува въз основата на осъществената активност: “Ако Вие сте записан при мен, ние имаме контракт и аз съм директно виновен за първичното Ви положение ”. Ако се премине към отпадане на ролята на персоналния доктор, това ще докара до отвращение за приемане на тежкоболни и хора с ТЕЛК съгласно доктора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР