Ние имаме единно мнение, че е стратегически важно разширяването на

...
Ние имаме единно мнение, че е стратегически важно разширяването на
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Нямаме нови условия към РС Македония

Ние имаме единно мнение, че е стратегически значимо разширението на Европейския съюз, изключително със Западните Балкани. Позицията за районен съд Македония се базира на решението на Народното събрание, рамковата позиция на Министерски съвет и на позицията на Българска академия на науките.

Това сподели специалистът по външна политика и интернационален секретар на партията на Слави Трифонов " ИТН " Димитър Гърдев за положението на двустранните ни връзки с районен съд Македония, съобщи БГНЕС.

" Ние в същото време си даваме ясна сметка, че би трябвало да търсим една по-голяма връзка с нашите западни сътрудници. Да не оставаме по този начин в едно несъществуване, тъй като нашата позиция е вярна.

Най-важното за нас е да забележим районен съд Македония като част от Европейски Съюз и България да бъде заобиколена единствено от другарски страни и страни-членки ", разясни още Гърдев в отговор на въпрос на Агенция БГНЕС и акцентира: Българската позиция би трябвало да бъде по-ясно комуникирана с нашите сътрудници от Европейски Съюз. Ние имаме подписан контракт, имаме ясно поети задължения, виждаме по какъв начин се извършва техния контракт, който подписаха с Гърция.

Според Гърдев " нашите сътрудници от Европейски Съюз би трябвало да са наясно, че ние не желаеме нищо повече ". " Ние не сме сложили нови условия към районен съд Македония. Всичко, за което настояваме е написано в Договора за другарство и добросъседство. България не е направила никакви обструкции за приемането им в Европейски Съюз, не сме сложили нищо ново. Единственото, което се стремим е бързо и интензивно да си изпълнят поетите отговорности. И ние ще поемем обвързване да оказваме помощ на тази страна за ефикасното и бързо участие ", сподели още Гърдев пред БГНЕС.

На въпрос на Агенция БГНЕС дали е належащо Народното събрание да приема нова декларация за връзките ни с РСМ интернационалният секретар на " ИТН " отговори: Обстоятелствата не постановат смяната на декларацията, призната от 44-то Народно заседание. Преговорите са динамични, дано да забележим какво ще бъде мнението на районен съд Македония и на държавното управление на Зоран Заев. Там текат процеси по приемане на тяхната декларация. Нека първо да сработи нашия парламент и комисията за външна политика и ще действаме съгласно новите оферти. Някои от тях могат да бъдат и по-добри.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР