Ние имахме много активен диалог с всички политически сили в

...
Ние имахме много активен диалог с всички политически сили в
Коментари Харесай

Кметът на Троян: Общините не получиха нито лев компенсациия за превенция на Covid-19

Ние имахме доста деен разговор с всички политически сили в Народното събрание поставихме свои упования, съвсем всички упования откриха отражение в последната смяна в законите и постигнахме известни облекчения, глътка въздух за българските общини
Това сподели по БНР Донка Михайлова, кмет на Троян, заместник-председател на Националното съдружие на общините.

Тя напомни, че общините са освободени да не заплащат до края на годината отчисленията за такса битови боклуци в Регионалните инспекции по околната среда.

" Българските общини не получиха нито лев компенсациия за всички разноски, които трябваше да създадат изключително, с цел да осъществят на своята територия ограничения за предварителна защита на Covid-19. За българските общини няма отплата от всички компликации, свързани с набирането на доходи и ние чакаме разговора ни с държавното управление да продължи. В четвъртък имаме среща с министъра на финансите Кирил Ананниев по бюджета за идната година. Много разчитаме тази среща да е резултатна и в нея да срещнем взаимно схващане ".

Няма позитивен отговор на настояването на общините в затруднено състояние да получат безлихвени заеми, акцентира Михайлова. " Може би в деня на българската община няма да бъде нескромно да кажа, че имаме извънредно съществено закъснение на възнагражденията в общинските администрации, спрямо други браншове ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР