Ние им пречим да крадат. Изборът на хората е да

...
Ние им пречим да крадат. Изборът на хората е да
Коментари Харесай

Асен Василев: Изборът е да се гласува за коалиция ГЕРБ- ДПС или за нова България, в която парите ще стигат до хората

Ние им пречим да крадат. Изборът на хората е да гласоподават за ГЕРБ в коалиция с Движение за права и свободи или да гласоподават за нова България, в която парите ще стигат до хората. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

Според него, през вчерашния ден в студиото на „ Лице в лице “ Делян Добрев от ГЕРБ е признал, че готвят коалиция с Движение за права и свободи с един или повече така наречен „ златни пръсти “. Асен Василев акцентира, че в страната стои фундаменталният въпрос дали желаеме да градим стопанска система от латиноамерикански вид, каквато са развивали от ГЕРБ, или се стремим към европейска такава.
Съпредседателят на Политическа партия разгласи, че по време на ръководството на ГЕРБ неравенствата в страната са се нараснали фрапантно, като се е стигнало досега, в който 1% от хората получават толкоз, колкото 40% от общото население. Василев увери, че Политическа партия ще развиват стопанската система на страната ни по европейски метод, което би означавало вложения в опазване на здравето и обучение. „ Така, че жителите да получат по-високи приходи и те да движат стопанската система напред и през ползване “, изясни той.
„ ГЕРБ видяха, че с тях няма да приказваме, че няма да позволим тези обири, които са правили, да бъдат заметени под килима. Тръгна Европейската прокуратура, ще тръгне Антикорупционната комисия, при съставяне на нов парламент, и всичко това ще бъде разследвано “, подсигурява Асен Василев, представен от novini.bg.

Той отговори на рецензиите към Политическа партия за бюджета. Василев ги опроверга с данни. „ Оставихме 1,5 милиарда остатък, 9,5 милиарда в хазната и признат бюджет с 230 гласа от общо 240, който планува недостиг в границите на Маастрихтските критерии “, уточни съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.
„ При нас пристигна на посещаване немския финансов министър през юни. Той сподели, че методът, по който водим обществените си финанси, „ може да въодушевява другите европейски страни “, включително и България “, напомни той.

Василев изясни още, че в България държавната администрация е доста скъпа. „ В Министерство на финансите приехме нов устав за 20% редуциране, служебният кабинет го анулира. Това не е инцидентно. Виждаме връщане към модела на Прехода и в който средствата на страната отиват при малцина доближени компании на властта “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР