Ние идваме!“ изразява острото си възмущение от позицията на президента

...
Ние идваме!“ изразява острото си възмущение от позицията на президента
Коментари Харесай

Ние идваме!: Румен Радев поставя сигурността на България в риск

„ Ние идваме! “ показва острото си отвращение от позицията на президента Румен Радев , с която се пробва да даде пояснение за какво България не се причисли към страните от Централна и Източна Европа, които ясно поддържаха влизането на Украйна в НАТО и увеличение на помощта за съпротивата на украинския народ против експанзията. България и Унгария остават единствените две страни в НАТО и Европейски Съюз, които не оказват помощ за защитата на Украйна с директна военна помощ. Това декларира в позиция сдружението " Ние идваме! " на юрист Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

" Аргументът, че решение за приемане в алианса би трябвало да бъде разисквано след спокойно споразумяване на спора сред Русия и Украйна, е нерелевантен по отношение на сегашната политическа конюнктура. Ходът на президента Зеленски - с подаване на документи за участие - бе в отговор на противозаконното анексиране на четири области от територията на страната му и дава знак за подготвеност да се подхващат последващи стъпки за отбрана на страната му. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде изкусен отговор, че такова деяние е в ръцете на страните-членки. Спрямо събитията, това може да се случи постепенно или бързо и това бе сигнал към Владимир Путин ", считат още от сдружението, което се отхвърли да взе участие на предварителните избори на 2 октомври.

" Логично е паниката от войната да е по-силна в граничните на спора страни, само че наподобява България прави изключение, в случай че съдим по реакцията на нашия държавен глава. Това отслабва българските позиции и компрометира страната ни в очите на нашите сътрудници ", гласи още позицията.

" В неговата позиция се твърди още, че сходна реакция води до замесване на страните от НАТО във война. Такава теза не се застъпва от нито една страна-членка на алианса. С сходни причини българският президент и неговите служебни кабинети отхвърлиха нужната помощ от експорт на оръжие за Украйна. В не по-малка степен несъответстваща бе позицията и на сегашния длъжностен кабинет в нелепия си опит да показа договарянията с „ Газпром “ като неизбежни. Тенденцията в политическото държание на президента Румен Радев ясно демонстрира отклонение на външнополитическия курс на Българи я в интерес на нападателния и безпардонен режим на Владимир Путин ", подлагат на критика още позицията на президента.

И допълват, че " благосклонното отношение към посланика на Руската Федерация, в композиция със упоменатите нагоре обстоятелства, дават всички учредения за терзание, че се предпоставят политически тези в прерогативите на българското Народно заседание. Именно там се правят ратификации на документи за участие в отбранителният съюз НАТО ", декларират от " Ние идваме! ".

" Настояваме политическите сили с евроатлантическа ориентировка, влезнали в Народното събрание, да изразят ясно отношение към позициите на президента и да защитят престижа на Народното събрание ", приключва позицията на гражданското съдружие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР