Ние и всички останали. Новият сезон в Бундеслигата започва с

...
Ние и всички останали. Новият сезон в Бундеслигата започва с
Коментари Харесай

Айнс, цвай, драй: Има ли кой да спре "Байерн" по пътя към шеста поредна титла

Ние и всички останали. Новият сезон в Бундеслигата стартира с познатото чувство, само че въпросът е по какъв начин ще приключи. Хегемонът " Байерн " се е прицелил в рекордна шеста поредна купа.

Стартът по традиция ще бъде открит с домакинство на първенеца. " Байерн " приема " Байер " (Леверкузен) на " Алианц сцена " от 21.30 ч. Баварците не са ставали първенци в последните три случая, когато откриват шампионата против " аспирините ".

Така традицията се изправя против мощта на баварците. Големият въпрос е допустимо ли е някой да спре превъзходството на " Байерн "?

Пътят към шестата

Всяка серия рано или късно завършва, само че пък баварците се любуват на момента и не е ясно дали това ще е сезонът, в който сполучливият им ход ще спре. Носителят на рекордните 27 трофеи в Германия сподели съмнения в предсезонната подготовка, само че даже по този начин наподобява малко евентуално някой да смъкна " Байерн " от върха в продължителна конкуренция.

Баварците изгубиха през лятото от " Милан ", " Интер ", " Ливърпул ", " Наполи " и " Арсенал ", до момента в който единствената победа за отбора пристигна против британския първенец " Челси ". Притеснителното за " Байерн " е, че тимът позволи цели 15 гола в шестте мача и не вкара в четири от тях.

Треньорът на баварците Карло Анчелоти резервира успокоение и отдаде загубите на неналичието на основни играчи. Италианският експерт е убеден, че тимът стартира да навлиза в темп след успеха за Купата на Германия против " Кемниц " (5;0) и триумфа в Суперкупата против " Борусия " (Дортмунд).

" Предсезонната ни подготовка не беше лесна. В началото имахме доста играчи в отмора, тъй че беше мъчно да сме готови на турнето в Азия. Загубихме в другарските мачове, само че в този момент след успехите за купата и Суперкупата против " Борусия " всичко е под надзор. В момента сме в добър темп и чакаме старта на Бундеслигата против " Леверкузен ", сподели Анчелоти.


© Associated Press

" Байерн " се укрепи с колумбийската звезда Хамес Родригес чартърен от " Реал "

Спечелването на Бундеслигата е цел най-малко за италианския експерт, който взе единствено сребърната салатиера през първия си сезон отпред на " Байерн ". Напрежението за опитния треньор ще пораства, тъй като той беше назначен със задачата да върне баварците на европейския връх.

В гонене на тази цел " Байерн " притегли колумбийската звезда Хамес Родригес чартърен за два сезона от " Реал " (Мадрид). Баварците заплатиха рекордните за клуба 41.5 милиона евро за Корентен Толисо от " Лион ", а другите нови са Серж Гнабри от " Вердер " (Бремен), Никлас Зюле и Себастиан Руди от " Хофенхайм ". Гнабри беше пратен чартърен в " Хофенхайм ", а Дъглас Коста пое в посока " Ювентус ".

" Байерн " назначи клубната легенда Хасан Салихамиджич на поста състезателен шеф, който беше незает от година. Неговата роля ще бъде да е покрай играчите, като от щаба на баварците се надяват той да окаже същото въздействие, каквото имаше Матиас Замер при спечелването на требъла през 2013 година

Претендентите

" Байерн " страда от липса на конкуренция в последните пет сезона в Бундеслигата, което евентуално пречи на тима в Европа. Новакът през предходната година " Лайпциг " изненада всички и даже водеше класирането в края на първия полусезон. " Биковете " не устояха на темпото през втората половина и приключиха втори на 15 точки зад първенците.

 Предизвикателството пред младия тим на
© Associated Press

Предизвикателството пред младия тим на " Лайпциг " е дали ще задържи равнището от предишния сезон

" Лайпциг " резервира ядрото на тима в лицето на крилото Емил Форсберг, нападателя Тимо Вернер и полузащитника Наби Кейта, който беше мечтан от мениджъра на " Ливърпул " Юрген Клоп. " Биковете " останаха правилни на своята философия и привлякова най-вече играчи под 23 години.

Те продадоха само младежкия национал на Германия Дейви Зелке на " Херта " и купиха Жан-Кевин Огюстен от ПСЖ, Брума от " Галатасарай ", Конрад Лаймер от " Залцбург " и стража на " Йънг бойс " Ивон Мвого.

" Лайпциг " ще има сложната задача да се бори на три фронта през този сезон. Отборът се впуска в предизвикването " Шампионска лига ", което може да има негативен резултат върху представянето на отбора в Бундеслигата.

 Носителят на Купата на Германия
© Associated Press

Носителят на Купата на Германия " Борусия " (Дортмунд) смени треньора и ще се опита да измести " Байерн " от върха

Другият кандидат за призово място е " Борусия " (Дортмунд). " Жълто-черните " са непроменяемо в подножието на върха в последните пет сезона. Бившият към този момент треньор на отбора Томас Тухел си потегли поради напрежение сред него и шефа на клуба Ханс-Йоаким Вацке.

Щафетата пое Петер Бош, който изведе " Аякс " до край в Лига Европа през предишния сезон. Холандският експерт има добро име на треньор, който работи ловко с млади футболисти. Тимът се укрепи с нападателя Максимилиан Филип от " Фрайбург ", бранителя Йомер Топрак от " Леверкузен " и 21-годишния вътрешен халф Махмуд Дахуд от " Мьонхенгладбах ".

" Борусия " задържа главния изпълнител на отбора Пиер-Емерик Обамеянг. Габонският нападател завоюва наградата за голмайстор в Бундеслигата през предишния сезон с 31 гола, като изпревари с един Роберт Левандовски от " Байерн ".

" Жълто-черните " се надяват да задържат и 20-годишното крило Осман Дембеле, който е интензивно мечтан от " Барселона ". През това лято отборът продаде Матиас Гинтер ( " Мьонхенгладбах " ), Свен Бендер ( " Байер " ), Адриан Рамос ( " Чонгкинг Лифан " ), Паскал Щенцел ( " Фрайбург " ) и Микел Мерино ( " Някасъл " ).

Битката за челни позиции ще бъде извънредно оспорвана. " Шалке " и " Байер " се надяват да се върнат в местата за Европа, като " Хофенхайм ", " Мьонхегладбах " и " Волфсбург " също чакат своя късмет за изява.

Дистанцията сред баварците и другите тимове в Бундеслигата сега наподобява прекомерно огромна. " Байерн " може да бъде усложнен в обособени мачове, само че не се вижда кой ще може да задържи неизменност в играта си през целия сезон. Предстои да се разбере дали някой тим ще се осмели да протегне ръка към трона на " Байерн " и по-важното - дали ще има силите да смъкна първенеца.

Нововъведения и проблеми с хулиганите

Новият сезон в Бундеслигата ще даде подтик на нововъведенията с включването на системата за видеоповторение. За първи път реферите ще имат помощта на технологията, с което ще може да се понижат неверните отсъждания.

 Бундеслига е шампионата с най-висока междинна посещаемост от 41 527 фенове през предишния сезон в Европа
© Associated Press

Бундеслига е шампионата с най-висока междинна посещаемост от 41 527 фенове през предишния сезон в Европа

Още една стъпка към развиването на Бундеслигата е усъвършенстваният контракт за телевизионните права. Германският футболен съюз (DFB) подписа нов четиригодишен договор, който планува 36-те клуба от първото и второто равнище да си разделят 4.64 милиарда евро (1.16 милиарда евро на сезон), или с 85% повече от предходната договорка.

Новият контракт за телевизионните права се разграничава по стойност от този във Висшата лига, само че ще разреши на клубовете от Бундеслигата да играят сериозна роля на пазара на играчи в идващите години.

Интерес провокира и включването на първата жена арбитър, която ще управлява мачове в Бундеслигата - Бибиана Щайнхаус.

Германският футболен съюз (DFB) ще има виновната задача да се оправи с казуса с насилието по стадионите в страната. Клубовете в Бундеслигата приканиха за поддръжка от DFB, с цел да прекратят зачестилите прояви на експанзия.

Темата излезе на напред във времето, откакто поради държанието на немските почитатели другарската среща сред " Бърнли " и " Хановер " беше прекъсната. Гостуващите последователи на новака в Бундеслигата започнаха да хвърлят седалки и предизвикаха почитателите на британския тим в търсене на разпра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР