Ние, хората, често си правим планове за бъдещето, в чийто

...
Ние, хората, често си правим планове за бъдещето, в чийто
Коментари Харесай

От балета в сериалите - как Ели Колева стигна до Много мой човек

Ние, хората, постоянно си вършим проекти за бъдещето, в чийто триумфи сме толкоз сигурни, че изобщо не се замисляме за авариен проект - ако въпреки всичко нещо не обърка. Точно това обаче се случва с Ели Колева, която през днешния ден нямаше да познаваме като актрисата от " Много мой човек ", в случай че огромният ѝ първичен проект не бе пропаднал.
 Юлиян Малинов,
" Много мой човек ": когато Юлиян Малинов влезе в ролята на бояджия

Актьорът за ролята си в новия сериал, за приликите и разликите с героя си и за това може ли един художник да стане бояджия

А проектът е бил от дълго време заложен, тъй като завършвайки балетното учебно заведение, Ели е трябвало да се занимава с танци професионално. Но неприятна и тежка травма в коляното застава на този път и момичето би трябвало да тръгне в друга посока, като премисли всичко.

Решаваща роля да стартира да се занимава с актьорско майсторство изиграва починалият режисьор Цветодар Марков. " Той написа роля особено за мен във кино лентата " Докато Ая спеше ", където играя млада актриса, преди малко приключила НАТФИЗ и разпределена в спектакъл. "

Снимките на кино лентата започват през януари, когато Ели към момента и концепция си няма какво да прави с бъдещето си. Знае само, че желае да продължи да се занимава с изкуство - само че не и под каква форма.

След няколко месеца в блуждаене, през септември тя към този момент е студентка в НАТФИЗ. Четири години по-късно стъпва и на професионалната сцена - тъкмо както във кино лентата.

" Когато погледна обратно, ми се коства, че всичко е било предначертано - някои даже биха го нарекли орис. "

Днес Ели счита, че множеството хора не знаят нищо за нея, само че и май избира по този начин да си бъде, " с цел да ме възприемат като персонажите, в които се превъплъщавам, без да имат спомагателни усещания от личността ми ".

Но пък има един въпрос, който доста постоянно ѝ задават - дали в действителност цялото ѝ име е Ели. И отговорът незабавно е: " Да, цялото ми име е Ели и доста си го одобрявам. "
 Снимка 621049

Като оставим глупавите въпроси на страна, Ели Колева е извънредно дисциплинирана, тъй като и балетът, и театърът го изискват. В същото време обаче признава, че е и разхвърляна.

" Това множеството хора към мен биха го споделили и е правилно - съпротивлявам се с него, а когато не съумявам, го дегизирам като " артистичен безпорядък ".

Но балетът възпитава и оформя още едно качеството у нея - упоритостта. Тя пък довежда и до по този начин присъщия перфекционизъм, нужен за усъвършенстването на всеки балетист.

" В прекомерната си степен води до обсесии ", признава Ели. " Но се старая да не изгубвам салдото и да преследвам задачите си търпеливо, работливо и не непременно. "
 Снимка 621038

Ролята си в " Много мой човек " печели по каналния ред - посредством кастинг. Но най-забавния ѝ миг е от друго прослушване, на което кастинг-агентът ѝ споделя: " Спокойно, клиентът не търси хубавица. " " Оказа се прав - завоювах кастинга ", смее се Ели.

Отново с необятна усмивка ни споделя, че освен образно си наподобява с героинята ѝ от " Много мой човек " Ивана - и тя доста желае да следва сърцето си и да учи в Музикалната академия, само че татко ѝ Миро (Башар Рахал), желае тя да стане доктор.

" Моят татко също не беше във екстаз от желанието ми да последвам актьорско майсторство. Но никога не се е стигало до такива крайни обстановки като при Ивана. "

И въпреки и двете да преследват фантазиите си и да имат вяра в любовта, по темперамент Ели счита, че много се отличава от Ивана. " Тя е по-голям бунтовник от мен. "
 Снимка 621042

Трудно ли е да изиграеш младеж?

За мен не, тъй като към момента се усещам на петнадесет. Като приказвам с по-големите артисти, те ми споделят, че с годините, не се усещат доста по-различно. И си мисля, че това с възрастта е по-скоро положение на духа.

В едно зрелище имах да изиграя три възрасти - 18, 44 и 62. Там срещнах компликации със " зрелите " възрасти, тъй като нямам персонален опит да съм на толкоз, само че с Ивана нямах този проблем, въпреки всичко не чак толкоз от дълго време самата аз бях младеж.

Предполагам най-големият проблем е дали мога да " мина " за по-малка. И макар че по магазини към момента ми желаят персоналната карта, започнах да поставям по-голяма грижа за кожата и лицето си. Знаехте ли, че всеки ден би трябвало да се употребява слънцезащита, даже на открито да няма слънце? Аз не знаех, само че към този момент го върша.

Ако " Много мой човек " има втори сезон, какво бихте желали да се случи с Ивана?

Много ще се веселя да мине през същинското тестване за всеки, който е решил да се занимава с изкуство - да разбере дали музиката е нейното предопределение, или е било просто един протест против фигурата на бащата. Ще ми е забавно да открие другари и да проследим първите ѝ стъпки след завършването - този сложен преход сред учебното заведение и сериозния живот.
 Снимка 621040

Във филм с кой режисьор или артист не бихте отказали да участвате за нищо на света?

Нашият пазар е много стеснен и съм признателна, когато имам оферти за работа. Но това надалеч не се случва толкоз постоянно, колкото ми се желае. Отворена съм към всевъзможни режисьори, артисти и планове, стига да намеря зрънцето, което ме въодушевява. Мечтая да работя с Томас Витенберг, Дейвид Линч, Дейвид Финчър, Сам Левинсън, Емир Кустурица, Павел Павликовски. Ако имаше по какъв начин и със Стенли Кубрик.

Има ли филм или сериал, който можете да гледате още веднъж и още веднъж?

Има доста. Любимото ми занятие, по-късно да се фотографирам в тях, е да виждам филми и сериали. Два от тях са " Боен Клуб " на Дейвид Финчър и " Още по едно " на Томас Витенберг.

Никога няма да не помни първия път, в който гледах " Боен клуб " - влюбих се (освен в Брад Пит) в метода, по който образно се споделя една история и те води за носа до самия край, където пък те тряска по главата с огромното разобличаване.

" Още по едно " пък е извънредно жизнеутвърждаващ, изключително като се вземе поради огромната загуба, която режисьорът претърпява по време на фотосите. Филмът е отдаден на щерка му Ида, която трагично умира едвам на 19 години. Танцът на финала ме довежда до катарзис всякога.

А сериалите, които съм гледала най-вече, са " Приятели " и BoJack Horseman. С наслаждение виждам и " Наследници " на HBO.

Театър или кино - къде се чувствате по-уверена?

Първите ми стъпки в актьорското бяха пред камера - от втората до шестата си година бях водеща на телевизионно предаване и се усещам доста естествено на снимачен терен. Към днешна дата продължава да е по този начин, само че към този момент се дължи и на опита, и на тренинга, които театърът ми дава.
 Калоян Катинчаров,
Калоян Катинчаров - от служител на реда в " Братя " до занаятчия в " Много мой човек "

Актьорът за новия комедиен сериал, за работата с Башар Рахал и Юлиян Малинов и за героя му Петър

Къде още можем да ви гледаме?

От две години съм щатна актриса в Театър " Българска Армия ", като последните две заглавия, в които вземам участие, са " Представление и половина " и " Хотел сред тоя и оня свят ". Също по този начин и в Театър 199 - във " Фернандо Крап ми е написал това писмо ", и в " Топлоцентрала " - в " Нощта на покера ". Чувствайте се поканени!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР