Ние градим диалог, а не конфликт с България, смиреност и

...
Ние градим диалог, а не конфликт с България, смиреност и
Коментари Харесай

Заев призова за диалог с България вместо национализъм за вътрешна употреба

Ние градим разговор, а не спор с България, покорност и подготвеност за съдействие, вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова изолираност, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в изявление за МИА.

Той акцентира, че връзката с публична София продължава в посока намиране на решение и добави, че двустранните въпроси не би трябвало да са спънка за европейските процеси, нито изборите в България да са спънка за разрешаване на двустранните разлики.

" Няма да има предварителни избори и безпричинно искане на оставката на държавното управление. Няма потребност или логичност за оставки. Подобно деяние би било изменничество за всички, подкрепили европейския дневен ред на страната. Правителството е устойчиво, подкрепено от устойчиво болшинство в Народното събрание ", съобщи министър председателят Зоран Заев в изявление за МИА.

Казаното беше в отговор на въпроса дали ще има предварителни парламентарни избори, които се желаят от опозицията след българското несъгласие.

По думите му процесът на европеизация на Северна Македония е почнал, както и използването на програмата за промени до окончателното участие в Европейски Съюз. Той добави, че това е стратегическа цел на държавното управление, утвърдена от болшинството жители на последните избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР