Ние градим диалог, а не конфликт с България, смиреност и

...
Ние градим диалог, а не конфликт с България, смиреност и
Коментари Харесай

Заев: Не целим национализъм за вътрешна употреба и нова изолация


Ние градим разговор , а не спор с България , покорност и подготвеност за съдействие , вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова изолираност, съобщи министър председателят Зоран Заев в изявление за МИА по отношение на по-нататъшните стъпки за разрешаване на разногласието с България , съобщи БГН Европейски Съюз .

Премиерът акцентира, че връзката с публична София продължава в посока намиране на решение и добави, че двустранните въпроси не би трябвало да са спънка за европейските процеси, нито изборите в България да са спънка за разрешаване на двустранните разлики.

Той чака след новогодишните празници специфичният представител Владо Бучковски, външният министър Буяр Османи и българският външен министър Екатерина Захариева да продължат връзката, с цел да намерят решение.

“В такива моменти на предизвикателство, би трябвало да покажем европейски полезности. Диалог вместо спор. Смиреност и подготвеност за съдействие , вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова изолираност. Съвместен триумф вместо споделен крах. И ние, и българската страна имаме обвързване да осигурим на македонските и българските жители европейско бъдеще, само че с почитание към европейските полезности ”, сподели Заев.

Той акцентира, че с неодобрението на рамката за договаряния Северна Македония ще загуби скъпо време, само че най-големият губещ е Европейския съюз.

“Ще бъдем оптимално дейни по този въпрос. Ще се борим, тъй като децата ни чакат от нас да спечелим борбите на 21-ви век, да бъдат в Европейски Съюз и да бъдат толкоз сигурни и постоянни, колкото са в този момент в НАТО. Няма да позволим по коридори и кръчми да се подиграват още веднъж с родината ни ”, убеден е Заев.

Според него това е взаимна борба, за която всички жители на страната са единомислещи – македонци, албанци, турци, власи, роми, сърби, бошняци и всички останали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР