„Ние говорим за подновяване на преговорите с “Газпром“ още от

...
„Ние говорим за подновяване на преговорите с “Газпром“ още от
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Отговорност на служебния кабинет е да осигури недостигащия газ, включително от “Газпром“


„ Ние приказваме за възобновяване на договарянията с “Газпром “ още от държавното управление на Кирил Петков. Не бяхме послушани тогава, само че се надяваме да бъдем послушани в този момент. Според нас никой снабдител не би трябвало да бъде изключван и основното е да се реализиран сигурни доставки на минимална цена. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на NovaNews.

По думите му диверсификацията е значима, само че не вижда проблем, в случай че недостигащите количества могат да бъдат обезпечени като сигурни доставки на минимална цена от “Газпром “, това да се случи. „ Големи европейски стопански системи не престават да получават газ точно от Русия. Не виждаме никакви учредения България да изпитва дефицит, хората да стоят на студено, а промишлеността да затвори част от предприятията, с цената на криворазбрана геополитическа преданост “, сподели още социалистът.

„ Аз съм уверен, че в случай че бяхме основали държавно управление с нашия мандат, едно от първите неща, които щеше да направи то, е да подсигурява доставките “, уточни Кристиан Вигенин, като посочи, че в този момент отговорността е друга.

„ Българска социалистическа партия не е от партиите, които могат да бъдат притискани от който и да е “, безапелационен е социалистът и изясни: „ Доста хора са се упражнявали на гърба на Българска социалистическа партия, най-разнообразни леви формирования и платформи, само че Българска социалистическа партия остава единствената сериозна лява политическа групировка. Ние, с присъединяване си в ръководството доказахаме, че лява политика, силно-социална политика, насочена към хората, е допустима. С тези резултати и упоритостта да продължим тази политика, тръгваме към избори “, съобщи Вигенин и добави, че лявото би трябвало да се сплотява на база на хрумвания, правила и идеология и тъкмо това ще предложи левицата в бъдеще.

Социалистът напомни решението на Българска социалистическа партия да се яви на идните избори под формата на коалиция “БСП за България “, само че с две обединения, които са официални и част от самата коалиция - “Екогласност “ и Политически клуб “Тракия “. Той посочи, че следва да подпишат и поредност от съглашения за поддръжка с други обединения, с които са работили в годините.

Вигенин изясни, че съгласно Устава на Българска социалистическа партия, министрите се утвърждават от Националния съвет. „ Ние не получихме такава информация нито от президента за своите планове, нито от тримата министри. Смятаме, че по този метод е нарушен нашият Устав и от позицията, която приехме излиза наяве, че не подхващаме наказателни ограничения, само че те не съставляват Българска социалистическа партия и вземат участие в персонално качество. Чрез това деяние косвено президентската институция се намеси във вътрешнопартийните ни каузи “, изясни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

По думите му служебният кабинет би трябвало да работи неутрално и изясни, че когато критикуваш непосредствено водачи и партии, това по някакъв метод може да повлияе на изхода от изборите, а това не е ролята на служебното държавно управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР