Ние говорим за обезсилване на фигурата на главния прокурор, а

...
Ние говорим за обезсилване на фигурата на главния прокурор, а
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние говорим за обезсилване на фигурата на главния прокурор, а не за цялостното й премахване

Ние приказваме за обезсилване на фигурата на основния прокурор, а не за цялостното й унищожаване. Това сподели съпредседателят на ПП-ДБ в коридорите на Народното събрание по тематиката за конституционната промяна, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Факт е, че премахването на фигурата на основния прокурор влиза в напрежение с Конституционно решение номер 3 от 2003 година. Ние приказваме за обезсилване на тази фигура и премахването на властовите принадлежности, а не толкоз за нейната фигура. В някой съвършен свят премахването би бил вероятният политически компромис. Не считам обаче, че това би било най-хубавото решение за прокуратурата. Винаги съм казвал, че би трябвало да има ясна отговорност кой управлява тази институция ", съобщи Иванов.

Иванов счита, че в сегашната политическа обстановка обаче най-хубавото решение е да няма основен прокурор, с цел да няма подозрения по отношение на това кой упражнява надзор над него.

" При сегашната политическа обстановка най-лесното единодушие е повече да няма такава фигура, с цел да не се чуди никой от играчите по какъв начин да дефинира кой ще бъде идващият основен прокурор ", сподели още той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР