Ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ - СДС в ЕНП,

...
Ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ - СДС в ЕНП,
Коментари Харесай

От ГЕРБ сравниха Бойко Рашков с Георги Димитров

Ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в ЕНП, изрично протестираме против реставрирането на практики и политически похвати от времето на репресивния комунистически режим.

По думите им през днешния ден, служебният вътрешен министър Бойко Рашков, някогашен следовател от времето на комунистическия режим в страната, направи едно изцяло неприемливо изявление по стандартите на всеки един парламент. „ Той насочи директна закана от трибуната на Народното събрание за кавга с водача на ГЕРБ господин Бойко Борисов. Министър Рашков първо съжали, че не се е разправил с него, до момента в който е бил следовател и след това се закани, че има време да го направи в този момент. Смразяващ е паралелът с метода на комунистите от 1947 година. Тогава комунистическият деспот Димитров по същия метод се заканва на водача на опозицията Никола Петков, който малко по-късно е обесен по скърпен правосъден развой “, напомнят евродепутатите от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.
 Бойко Рашков загатна за арести на някогашни министри в Народното събрание Бойко Рашков загатна за арести на някогашни министри в Народното събрание
Вътрешният министър Бойко Рашков заприказва от трибуната в Народното събрание, че е допустимо някогашни министри да бъдат арестувани. Той го направи сл...

В декларацията си те са безапелационни, че в този момент някогашният следовател Рашков, в качеството си на длъжностен министър със период от 2 месеца, назначен от претендента за още един мандат президент Радев, извършва предизборните поръчки да разчисти политическия терен за идните избори, на този, който го е назначил. „ Подобни закани в демократична страна, член на Европейски Съюз, от трибуната на Народното събрание, изказани от вътрешен министър са неприемливи и ние показваме нашето надълбоко отвращение от това държание. Със спазването на върховенството на закона, не може да се злоупотребява, с цел да се реализират политически цели. Считаме за изцяло належащо това действие да се прегледа и от Мониторонговата група към комисията ЛИБЕ за наблюдаване на върховенството на закона в Европейски Съюз “, се споделя още в декларацията на евродепутатите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР