Ние единствени в тези 30 години не мръднахме напред, но

...
Ние единствени в тези 30 години не мръднахме напред, но
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: И най-големият враг на национална ни памет да беше писал учебниците ни, не би могъл така да ги очисти от всичко българско

" Ние единствени в тези 30 години не мръднахме напред, само че не ми се желае да разтварям тази тематика. Румънците са доста сериозен народ и ни изпревариха ", установи проф. Атанас Семов по БТВ. 

" Неизбежната констатация е, че ние унищожихме националната си памет там, където тя би трябвало да е най-съхранена - в учебно заведение. Защото днешният ден е ден, какъвто ден за национална памет няма нито един народ на планетата, специфичен ден в годината със специфична гала и рухване на колене пред националните герои. Но никой различен не си унищожава по този начин националната памет, както вършим ние.

Мнозина ще се замислят, само че там където би трябвало да се възпитава възприятие за дълг и лоялност, това да го няма. Саможертвата на Ботев и героизмът на останалите герои, са имали смисъл тогава, с цел да създадат Освобождението наложително. Но те опазват паметта на нацията, с цел да я има самата нация. Нация без памет е парадайса. Националната ни памет е в посягане. Цялата визия за смисъла на паметта я няма в българското учебно заведение, не се наемам да кажа за какво, само че по-смущаващото е, че това е развой, пронизал учебното заведение от 1 до 12 клас. Учебниците са цялостни с несъществена информация. Най-големият зложелател на българската национална памет да беше писал тези стратегии, не можеше по този начин да ги очисти от всичко българско. И професор може да се обърка в тях " - добави ученият.   
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР