Ние (ДПС, бел.ред) сме позитивни към кабинета - страната има

...
Ние (ДПС, бел.ред) сме позитивни към кабинета - страната има
Коментари Харесай

2021 г. като 2009 г., според Йордан Цонев

Ние (ДПС, бел.ред) сме положителни към кабинета - страната има потребност от постоянно държавно управление, с цел да се преодолее политическата рецесия. Това съобщи Йордан Цонев в студиото на Нова телевизия и разясни, че възприема и вижда в " Продължаваме промяната " и новото държавно управление млади и образовани хора, които фактически имат предпочитание да вземат участие в решаването на проблемите. Движение за права и свободи би подкрепило всяко едно тяхно деяние, което би било позитивно за страната, само че като условия слага да се покажат ясни дейности, че се къса със зависимостите. Основната заплаха е кабинетът да не изпадне според от задкулисието, сиреч Прокопиев, който 25 години работи там. И аз това го споделих от трибуната на Народно събрание, това съм го виждал, имам опит, съобщи Йордан Цонев. Той акцентира, че намира доста прилики сред 2021 година и 2009 година - идването на Бойко Борисов и ГЕРБ на власт. " Политическа партия беше натрапен както плана ГЕРБ преди години ", уточни Цонев и се обоснова със структурата на кабинета - кабинет с двама министър председатели Кирил Петков и Асен Василев. Важна е обаче, съгласно Цонев, " забавната и трета фигура на Даниел Лорер - той концентрира всички финансови потоци, а е известна пристрастеността на Прокопиев.

Йордан Цонев разяснява и тематиката със правосъдната промяна, като увери, че Движение за права и свободи би подкрепило всяка една цялостна и добре премислена промяна. " Надяваме се " нулева приемливост към корупцията " да не значи същото, каквото сподели Борисов през 2009 година ", още веднъж върна към тезата си Цонев и увери: " Ние ще подкрепим цялостна промяна в правосъдната система. Ако въпросът е " стани, да седна ", Движение за права и свободи няма да поддържа, въпросът не е личностен. " Освен това всяко нещо би трябвало да става по конституционно открития ред и Движение за права и свободи би трябвало да забележим целия законопроект за смяна в правосъдната система.

Йордан Цонев съобщи и че Движение за права и свободи няма отношение към Гешев, а чадър над нас няма от нито една институция, нито от КПКОНПИ, нито от прокуратурата.

Защо медиите насочват вниманието за промяната на персони. Нека да пристигна идващия прокурор, който да проверява например Булгартабак. Нека да пристигна някой и да каже тук има закононарушение. Защо не се стачкува анулацията на присъдата на Прокопиев, какво прави прокуратурата с нарушаването на министър-председателя на Конституцията, пита още Цонев. А Движение за права и свободи не се намесва по въпросите, " тъй като не трябва да се месим в самостоятелната правосъдна власт ".

На въпрос не се ли тормозят от Движение за права и свободи от интернационалната изолираност, в която са изпаднали след глобите по световния закон Магнитски по отношение на Делян Пеевски, Цонев попита " Каква изолираност - в Европейски Съюз ние сме партията с най-вече представители. " Магнитски не е тежест за партията, увери Цонев, а за Пеевски уточни, че той е получил доверието на гласоподавателите. " Пеевски отнесе Христо Иванов като бръмбар сламка ", а българските гласоподаватели се оказаха по-мъдри от българските институции, които не помниха, че законът Магнитски работи единствено на територията на Съединени американски щати. Цонев повтори, че " ние апелираме по законов ред в Съединени американски щати глобите " и дотогава Пеевски остава на първия ред.

За оставката на Владислав Панев като зам.-председател на ПГ на Демократична България " след селфито с Делян Пеевски, Цонев уточни, че персонално той е направил фотографията. А реакцията на тази фотография демонстрира единствено " страхотния болшевизъм ", който царува в това политическо пространство, изясни с усмивка депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР