Ние декларирахме готовност ако президентът реши да даде мандата на

...
Ние декларирахме готовност ако президентът реши да даде мандата на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще разговаряме с всеки, на който бъде връчен третият мандат, без ДПС


" Ние декларирахме подготвеност в случай че президентът реши да даде мандата на Българска социалистическа партия, да проведем диалози във формата на досегашната четворна коалиция ", това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след консултациите с президента преди връчването на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Представили сме програмата си, и възможни бъдещи законодателни стъпки оттук насетне. Загрижени сме за страната, би трябвало да се помогне на хората през предстоящите тежки месеци, да се одобри Плана за възобновяване и резистентност, да изготвим бюджета за 2023 година За нас най-важният въпрос е инфлацията, бедността, цените, инфлацията и неравенствата, и в програмата, която сме изготвили с Демократична България и Политическа партия има съответни стъпки по какъв начин това да бъде преодоляно ", акцентира водачът на левицата.

" Не сме обсъждали третия мандат с Радев ", разяснява Нинова.

" Ще беседваме с всеки, на който бъде връчен третият мандат. Що се отнася до Кирил Петков и Политическа партия – призовахме го да не е министър председател, и му прави чест, че направи стъпка обратно и отстъпи.

" Не става въпрос за имена, а за стратегия, стъпки и закони. Декларираме, че в демократична страна най-голямата партия би трябвало да излъчи министър председател. Този, който получи третия мандат, с програмата, която изработихме, би трябвало да седне на договаряния, без ГЕРБ и Движение за права и свободи ", добави Нинова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР