Ние даваме на ГЕРБ най-високия пост в държавата, това е

...
Ние даваме на ГЕРБ най-високия пост в държавата, това е
Коментари Харесай

Петков: Ние даваме на ГЕРБ най-високия пост в държавата, това е достатъчно за един човек

Ние даваме на ГЕРБ най-високия пост в страната, това е задоволително за един човек. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков във връзка спора сред първите две политически сили по отношение на поста на външен министър след ротацията, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Ние даваме опцията на ГЕРБ да има най-високият пост в страната, това е министър председателят. Премиерът дава отговор за всички министерства, всички министри са под негово управление, целият Министерски съвет.  Имам възприятието, че последно време се приказва за премиера все едно е дребна позиция. Това е най-голямата позиция - освен в страната, само че и на открито ", съобщи Петков.

" ГЕРБ получават най-високият пост в страната, както сме дали обещание. Излазът на България към Европа и към останалия свят минава тъкмо през този министър председател ", добави той. 

Той обоснова и за какво ПП-ДБ упорстват за поста: " За да има баланс в тази доста сензитивна конструкция, в която управляваме, би трябвало да има и втори поръчител към външния свят. Това е министърът на външните работи ". 

Кирил Петков сподели, че в управническата стратегия било записано, че ще има цялостна ротацията. Според него това означавало и Денков да стане външен министър.

" Те постоянно цитират програмата, само че от декларацията сред Мария Габриел и Николай Денков споделя цялостна ротация ", сподели още той.

ПП-ДБ не се тормозили от предварителни избори, безапелационен бе Петков в отговор на предизвестието на Бойко Борисов. " Ако на нас някой слага условия, ние не се навеждаме. Ние призоваваме за продължение на този разговор ". 

Според него не би трябвало да се чертаят червени линии. Петков обаче счита, че в случай че те не получат поста на външен министър, може да се получи асиметрия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР