Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, излизаме на

...
Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, излизаме на
Коментари Харесай

Българските патриоти на протест срещу поскъпването

Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ, излизаме на митинг против скандалното повишаване на тока и на парното. Това оповестиха от обединението и се аргументират:

На първи юли се чака КЕВР да усили цените на тока за битови потребности с 5%, а на парното - с 20%! Това ще обрече милиони българи на апетит, бедност и мъчно оцеляване! Докато КЕВР заседава ще напомним на неговите членове, че живеем в България, че заплатите ни не са европейски и че е време да се мисли за хората и за бизнеса, а не за монополите! Очакваме всички българи, които не желаят да търпят тиранията на монополите, в 12 часа на 1 юли пред КЕВР.

Стоките от първа нужда внезапно нарастнаха през последните седмици, което обрича хората на бедност и борба за оцеляване. Големият скок в цените е най-осезаем при стоките от първа нужда по магазините в цялата страна. Така да вземем за пример, в случай че до неотдавна цената на литър олио бе 1,60-1,80 лв., то сега минималната цена за същото количество започва от 3,80 лв.. Т.е. нарастването е над 100 %! Промяната при захарта също не е дребна - над 20%, както и при брашното, ориза и сиренето. Експерти замериха, че единствено за първата седмица на юни, пилешкото е скочило със 7 %! За същия период картофи на едро записаха растеж на цената си от 10% и от 90 ст. кг към този момент се продават за 1 лева Мегаскок от близо 20 на 100 има и при месото.

Очевидно е, че служебното държавно управление на Румен Радев няма ефикасна тактика, с цел да се оправи с " танца " на цените. Или пък не му е приоритет. За българските жители обаче идва тежко финансово задължение - и то в изискванията на икономическа и здравна рецесия. Икономисти предизвестяват, че ни чака страховита инфлация. Тя обаче можеше и да не се случи, в случай че имаше настоящ парламент, а така наречен партии на смяната не бяха показали политическа безнаказаност и безгрижие към народа. С отхвърли да сформират постоянно държавно управление, преследвайки дребни персонални сметки за още някой и различен мандат от горната страна, те действително хвърлиха страната в безпорядък и неустановеност и дадоха " зелен кулоар " на спекулата.

И трите патриотични обединения са имали свои законодателни начинания в битката против високите цени и спекулата. Вътрешна македонска революционна организация няколко пъти са внасяли ремонти в Закона за отбрана на потребителите за да има оптималната надценка на стоките от първа нужда. При съществуването на растеж, който може да заплаши естествения живот на бедните българи, Министерство на труда и обществената политика да предложи на Министерство на стопанската система контролиране на надценките на съответните артикули. ВОЛЯ и НФСБ водеха законодателни борби против картелите и монополите, които диктуваха цените в ущърб на българските жители.

Битката против ограбването на българите през високи цени от картели и монополи ще бъде съществена част от работата на " БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ " и в идващото Народно заседание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР