Ние, български лекари, които сме заявили своето съпричастие към състоянието

...
Ние, български лекари, които сме заявили своето съпричастие към състоянието
Коментари Харесай

Мангъров и други медици искат отмяна на задължителните маски в клас

Ние, български лекари, които сме декларирали своето съпричастие към положението на здравната конюнктура в страната, и ангажирани още посредством учредителната ни декларация за основаване на алианса на Българските лекари, заявяваме, че не одобряваме медицинските оправдания (показания) за въвеждане на наложителни маски в българските учебни заведения.
Това написа в декларация от във връзка заповедта на министъра на образованието за наложително носене на маски в учебните заведения за децата от 5 до 12 клас.
Ето какво пишат още медиците:
Общоизвестно е, че маските за уста и нос защищават в среда, в която има открити рани и операционно поле за пациента, с цел да не се повреди от лекаря. Така е било постоянно (Това е едно от главните им приложения в клинична среда). Децата са изключително чувствителни по отношение на рестриктивните мерки и страничните резултати, породени от лицевите маски, без значение от материала на маската.
Маските, като се изключи че не защищават изключително от вирусни болести, предизвикват:
1. Намаляване на кислородното засищане на кръвта и увеличение на въглеродния двуокис в кръвта на децата, което води до постепенни и трайни увреждания на мозъка на децата ни, с демонстрация на главоболие, липса на централизация в час и като краен резултат, невъзприемане на образователния материал.
2. Нанасят се трайни психологични повреди на децата, най-много посредством напрежението у най дребните, с несвойствената среда, която е наложена с маските на лицата им. Трудно е да се изясни на едно дете, което по принцип приема действителността непосредствено, за какво следва да се носят, когато предизвикват толкоз доста неудобства и неприятни чувства!
3. Лицевите маски съгласно редица наши експерти доведоха до демонстрация на възпаления на кожата на лицето - дерматити. Провокираха демонстрация на доста алергични и свързани с алергичните положения клинични изяви на зной, на кашлица и конвулсия на дихателните пътища. Тези положения, възпаления на кожата и следствията ще следва да се лекуват и да се поставя продължителна грижа за тези деца! Защо? След като можеше и към момента може да бъде избегнато. Не бива да подценяваме и обстоятелството,че спазването на хигиената и периодичността на промяна на маските от децата е съвсем невероятно.
Обобщението за нас като експерти в медицината е:
Заповедта на министъра на образованието е прибързана, не е издържана от здравна позиция и следва да бъде спряна като осъществяване. Децата не би трябвало да са с маски в учебно заведение, заради следствията, които към този момент изброихме. Учителите следва да поемат своя риск, както ние, лекарите, към този момент направихме, в името на вярното приложение на педагогическата просвета, както и ние работим в името на хората, въоръжени с познанията си в здравната просвета. Никой не може да им забрани да се защищават и да се грижат за себе си, дори следва да се насърчи. Може да кажем още доста. Възпираме се до тук. Нека българските учители да схванат, че всички сме дружно в тази рецесия и тя не е толкоз тежка, колкото се пробват да ни показват.
 Маски в час: Няма да се носят от 8-13ч., има почивки Маски в час: Няма да се носят от 8-13ч., има почивки
Маските са наложителни в час за учениците от 5 до 12 клас, разпореди просветителният министър. Според изследване родителите считат, че...
Задължително е да се спре и вменяването на виновност у децата, че са евентуални преносители на болест, за което няма никакви научни доказателства. Нека върнем децата в учебните заведения присъствено без наложителни маски в час, с цел да възстановяваме образователния развой и усъвършенстваме психическото и физическо благоденствие на най-важния запас на нашата страна!
П.С: Не забравяйте, че в университетите е още по-лошо, там се взема решение съгласно ректора и страха у членовете на Академичния съвет!!!
Подписали Декларацията от Алианса на Българските лекари до този миг 13.00ч.
доц доктор Атанас Мангъров
доктор Георги Тодоров
 Научно проучване демонстрира, че маските наподобява пазят от ковид по-малко от предстоящото Научно проучване демонстрира, че маските наподобява пазят от ковид по-малко от предстоящото
Проучване в Дания за потреблението на маски за понижаване на разпространяването на ковид прави оценка, че резултатът е дребен и че не може д...
доктор Галя Цонева
доктор Първанова
доктор Румяна Тодорова
проф. Иван Чалъков
доктор Фиалковска
 Лекарите, критици на държавните ограничения против COVID-19, сътвориха собствен алианс за опозиция Лекарите, критици на държавните ограничения против COVID-19, сътвориха собствен алианс за опозиция
" След няколкодневно конкретизиране, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен ограниченията прил...
доктор Николов
доктор И.Ватев
Д-р Дамянов
доктор Тодоров
доктор Ковачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР