Нидерландското правителство обяви намеренията си за облагане на свръхпечалбите на

...
Нидерландското правителство обяви намеренията си за облагане на свръхпечалбите на
Коментари Харесай

Нидерландия облага свръхпечалбите на енергийните компании


Нидерландското държавно управление разгласи желанията си за облагане на свръхпечалбите на енергийните компании, работещи с изкопаеми горива, за 2022 година, съобщи Ройтерс.

Стъпката беше показана от финансовото министерство в писмо до Народното събрание като краткотрайна изключителна мярка, взета поради високите цени на силата в Европейски Съюз.

Правителството чака изключителният налог, наименуван " вноска взаимност ", да донесе на бюджета 3,2 милиарда евро. Средствата ще бъдат употребявани за субсидиране на тавана на горивата за семействата, разгласен през октомври.

Компаниите от секторите на петрола, природния газ, въглищата и рафинираните петролни артикули ще бъдат обект на 33 на 100 налог, налаган върху изключителните им облаги. Финансовото министерство прецизира, че като такива се считат облагите, превишаващи с 20 на 100 междинните облаги за интервала 2018-2021 година

Нидерландия е следващата страна членка на Европейски Съюз, обявяваща изключително таксуване на енергийните компании за подкрепяне на семействата, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР