Нидерландското правителство днес обяви, че има недостиг на вода в

...
Нидерландското правителство днес обяви, че има недостиг на вода в
Коментари Харесай

Нидерландия обяви национален недостиг на вода

Нидерландското държавно управление през днешния ден разгласи, че има дефицит на вода в цялата страна, породен от горещото и изсъхнало лято, което аргументи рекордна суша и в по-голямата част от континента. Властите образуваха екип, който да изготви ограничения за ръководството на наличните водни запаси, съобщи Асошиейтед прес. Властите в страната също по този начин помолиха жителите да се включат в пестенето на вода.

" Недостигът на вода към този момент има отрицателен резултат, по-специално върху корабоплаването и селското стопанство ", сподели министърът на инфраструктурата и ръководството на водите Марк Харберс. Той прикани хората " да обмислят деликатно дали би трябвало да измият колата си или да изпълнят надуваемия си басейн. Нидерландия е страна с доста вода, само че и водата тук е скъпа ", добави Харберс.

Много малко дъжд е паднал в страната през лятото, а изискванията на суша на север и на изток в Европа значат също, че и по-малко вода доближава до страната през реките.

Правителството съобщи, че доставките на питейната вода не са застрашени и, че към момента не са нужни нови ограничения, само че това може да се промени през идващите седмици.

Властите в някои елементи на страната към този момент постановиха ограничавания на земеделските производители, които поливат посевите с вода, а няколко речни ферибота бяха спрени заради ниското водно ниво. Сухите условия също по този начин попречват и товарните баржи, които плават по реките в цялата страна.

Заради внезапното повишаване на температурите предишния месец управляващите в Амстердам бяха принудени да охлаждат с вода доста от преносимите мостове в града, с цел да се понижи разширението на стоманата от покачените температури и да се предотврати блокиране.

Нидерландия е следващата страна в Европа, която усеща последствията от сушата и неналичието на превалявания.

Миналия месец Европейската комисия предизвести, че заради засилващото се изменение на климата континентът е изправен пред една от най-тежките си години, що се отнася до естествени бедствия, като суша и горски пожари.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР