Нидерландският премиер Марк Рюте обяви отваряне на магазини, фризьорски салони

...
Нидерландският премиер Марк Рюте обяви отваряне на магазини, фризьорски салони
Коментари Харесай

Нидерландия облекчава мерките срещу COVID-19


Нидерландският министър председател Марк Рюте разгласи отваряне на магазини, фризьорски салони и спортни зали, като анулира частично локдауна макар рекордния брой нови случаи на COVID-19, съобщи Ройтерс.

" Правим огромна стъпка, което значи също, че поемаме огромен риск ", съобщи Рюте на конференция.

За пръв път от средата на декември ще могат да работят до 17 ч. магазините, които не продават артикули от първа нужда, фризьорите, салоните за хубост и други снабдители на услуги. Те ще възобновят работата си при съблюдаване на строги условия.

Рюте сподели още, че питейните заведения, заведенията за хранене и културните обекти ще останат затворени най-малко до 25 януари.

По-рано през днешния ден нидерландски заведения за хранене отвориха порти, а други обявиха, че ще стартират работа от на следващия ден макар проектите на държавното управление. Обществената поддръжка за едномесечния локдаун понижава макар натоварването, на което са подложени лечебните заведения, и рекордния брой новозаразени.

" Поемаме обмислен риск, тъй като се постанова. Локдауните са сложни за всички и запазването на всичко затворено също е зле за нашето здраве ", съобщи здравният министър Ернст Кайперс.

Правителството на Рюте вкара локдауна в средата на декември, по време на вълната от случаи на разновидността " Делта ".

Тогава изглеждаше, че повишаването на броя на случаите на " Омикрон " ще я претрупа. Днес здравните управляващи оповестиха за рекордния брой от над 35 000 инфектирани за едно денонощие. Случаите продължиха да нарастват макар локдауна, само че броят на приетите в болница леко понижа.

От изследване на телевизионното предаване " Сърцето на Нидерландия ", оповестено през днешния ден, излиза наяве, че 89 на 100 от нидерландците поддържат отварянето на магазините, а болшинството от тях поддържат и отваряне на заведенията за хранене и културните институции.

Над 86 на 100 от пълнолетните са напълно имунизирани, а близо 50 на 100 получиха и бустерни дози в границите на огромна акция по време на локдауна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР