Нидерландският премиер Марк Рюте обяви, че няма да се кандидатира

...
Нидерландският премиер Марк Рюте обяви, че няма да се кандидатира
Коментари Харесай

Нидерландският премиер обяви, че няма да се кандидатира за пети мандат

Нидерландският министър председател Марк Рюте разгласи, че няма да се кандидатира за пети мандат и ще напусне политиката след изборите през ноември, предават международните организации.

„ Вчера сутринта взех решение, че повече няма да бъда водач на Народната партия за независимост и народна власт. След като бъде формиран новият кабинет след изборите, ще напусна политиката “, призна Рюте.

В нидерландския парламент през днешния ден се разисква избор на съмнение против премиера. По принцип съдружното държавно управление на Рюте би трябвало да остане на власт като краткотрайно държавно управление, до момента в който не бъде образуван нов кабинет след парламентарни избори – развой, който в Нидерландия нормално лишава месеци поради раздробеността на политическите сили в законодателния орган.

Опозиционните партии обаче желаят да отстранят Рюте неотложно, като споделят, че към този момент не може да му се има вяра, защото е предизвикал държавна рецесия по отношение на разискванията на миграционните политики.  

„ Рюте аргументи тази държавна рецесия, нуждаем се от различен човек “, посочи нощес в телевизионно предаване лидерката на опозиционната Партия на труда Аче Къйкен.

Не е ясно дали при вота на съмнение Марк Рюте ще бъде подсилен от съдружните си сътрудници, защото техни представители го винят за създалата се обстановка.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР