Нидерландският пивоварен гигант Хайнекен (Heineken) съобщи, че е решил да

...
Нидерландският пивоварен гигант Хайнекен (Heineken) съобщи, че е решил да
Коментари Харесай

Heineken се сбогува с Русия

Нидерландският пивоварен колос " Хайнекен " (Heineken) заяви, че е решил да прекрати бизнеса си в Русия, откакто авансово разгласи, че ще спре новите вложения и износа там, съобщи организация " Ройтерс ". Това е следващата компания, която си потегля от Русия поради военната ѝ експанзия против Украйна.

Компанията предвижда, че това ще ѝ коства 400 милиона евро. Стигнахме до извода, че за " Хайнекен “ притежаването на бизнес в Русия към този момент не е стабилно, нито използвано предвид на сегашната конюнктура, се показва в официалното съобщение. Нидерландският пивовар посочи, че няма да се възползва от никакъв трансфер на благосъстоятелност.

" Хайнекен “, който създава марките " Бочкарьов ", " Охота " и " Три медведя светлое “ в Русия, заяви, че задачата е да се извърши " систематичен трансфер “ и ще продължи бизнеса си с по-малко интервенции през преходния интервал,, с цел да се минимизира риска от национализация. Компанията заяви, че ще подсигурява заплатите на своите 1800 чиновници до края на годината. Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани интернационалните компании да изоставен съветския пазар, откакто Москва стартира огромна военна инвазия в прилежащата страна преди месец.

Конкурентът " Карлсберг “ (Carlsberg), който има най-големия съветски пивоар " Балтика “, към момента продава бира с марката " Балтика “, само че оповести по-рано този месец, че е почнала стратегическо преразглеждане на бизнеса си в Русия. Компанията спря варенето на едноименната си марка в Русия. Решението на " Хайнекен “ евентуално няма да улесни обстановката за " Карлсберг “, сподели в къс отчет анализаторът от " Норднет “ (Nordnet) Пер Хансен. Нидерландският пивовар разгласи по-рано този месец, че ще спре да създава и продава бирата си в Русия и няма повече да приема никакви нови финансови облаги от интервенциите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР