Нидерландският парламент прие резолюция, която постановява Хага да не гласува

...
Нидерландският парламент прие резолюция, която постановява Хага да не гласува
Коментари Харесай

Нидерландският парламент отряза България и Румъния за Шенген

Нидерландският парламент одобри резолюция, която постановява Хага да не гласоподава за присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. Това заяви нидерландската евродепутатка София ин`т Велд пред румънското издание  " Аджерперс. Тя е координатор на групата Renew в Комисията за цивилен свободи (LIBE) на Европейският парламент.

" За мое огромно страдание преди няколко минути разбрах, че Народното събрание е приел резолюция, в която се споделя, че Нидерландия не би трябвало да гласоподава за присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. Дълбоко скърбя за това. Моята партия гласоподава срещу тази резолюция, желаеме Румъния и България неотложно да се причислят към Шенгенското пространство, вие изпълнихте нужните критерии. Страхувам се, че министър председателят прави доста малко, с цел да убеди Народното събрание или да поеме отговорност и да каже, че в полза на Европа ще се съгласи в Съвета (с присъединението на Румъния и България към Шенген) Трябва да разберете, че не всички в страната са срещу. Моята партия желае България и Румъния неотложно да се причислят към Шенген, само че множеството партии в държавното управление не желаят това ", сподели София ин`Т Велд.

Депутатите в Нидерландия приканват държавното управление да не гласоподава за присъединението на Румъния и България към Шенген, като желаят да се проучва действието на върховенството на закона, намаляването на равнището на корупцията и проведената престъпност в двете страни. Документът, признат от Народното събрание, гласи, че проблемите, свързани с корупцията и проведената престъпност в страна от Шенген „ могат да причинят огромни проблеми за действието на граничния надзор на съответната страна и затова биха могли да съставляват риск за сигурността на Нидерландия и на целия Шенген.

В отговор румънският министър председател Николае Чука сподели, че ветото не е обезпокоително, като акцентира, че Румъния е направила всичко належащо, с цел да извърши техническите условия за присъединение.

„ Изобщо не сме обезпокоени, тъй като Румъния направи всичко належащо, с цел да извърши техническите условия за присъединение към Шенгенското пространство, което беше потвърдено и от резултатите от инспекциите, направени от комисията, назначена в това отношение “, сподели Чука.

Европейският парламент одобри във вторник с огромно болшинство резолюция, в която желае от Съвета на Европейски Съюз до края на 2022 година да предприеме всички нужни ограничения за приемане на решение по отношение на приемането на Румъния и България към Шенген. Решението обаче изисква единомислещо решение на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР