Нидерландският крайнодесен политик Герт Вилдерс заяви в Хага, че се

...
Нидерландският крайнодесен политик Герт Вилдерс заяви в Хага, че се
Коментари Харесай

Крайнодесният Герт Вилдерс категоричен: Ще подкрепя продължаването на военната помощ за Украйна

Нидерландският крайнодесен политик Герт Вилдерс съобщи в Хага, че се отхвърля от опълчването си на по-нататъшната военна помощ за Украйна в опит да измъкне съдружните договаряния от задънената улица.
 
Лидерът на радикалната дясна Партия на свободата до момента отхвърляше даването на спомагателна военна поддръжка на Киев. Темата бе предмет на голям брой разногласия с останалите десни партии, с които той желае да сформира съдружно държавно управление.
 
Днес стартира нов кръг договаряния в опит да се образува коалиция. Партията на Вилдерс завоюва парламентарните избори през ноември и получи 37 от 150-те места в долната камара на нидерландския парламент. Той искаше да образува коалиция с други три десни партии, само че през януари договарянията се провалиха през януари. 
 
Вилдерс съобщи, че се надява, че в този момент и другите партии ще създадат отстъпки. " Нидерландия незабавно се нуждае от държавно управление ", добави той. Новоназначеният основен договарящ Ким Пютерс съобщи, че първо желае да беседва с всички партийни водачи.
 
Съставянето на дясно държавно управление с Вилдерс като министър-председател към момента наподобява изключено. Ето за какво първо ще се ревизира дали има късмет за сформиране на десен кабинет на малцинството.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР