Нидерландският фонд e-Lise публикува „бяла книга“ под името „Ролята на

...
Нидерландският фонд e-Lise публикува „бяла книга“ под името „Ролята на
Коментари Харесай

Нидерландски фонд призова правителството да подкрепи изграждането на АЕЦ

Нидерландският фонд e-Lise разгласява „ бяла книга “ под името „ Ролята на нидерландското държавно управление за поддръжка на комерсиалната атомна енергетика “. Документът съдържа препоръки към кабинета за ограниченията, които би трябвало да предприеме за бъдещето на строителство на АЕЦ в страната.

Авторите оферират 13 рекомендации, измежду които: самостоятелност на атомната стратегия на страната от съмненията на политическата обстановка, основаване на нови механизми за държавно финансиране и обезпечаване на нископроцентни заеми за нови нуклеарни планове, опция на провинциите сами да създават своята енергийна тактика с потребление на АЕЦ и други.

В Нидерландия сега работи единствено АЕЦ „ Борсел “ с един енергоблок, който обезпечава 3% от електрическата енергия в страната. Проектният ѝ период за затваряне е 2033 година В края на предходната година компанията-оператор – EPZ, предложи или да бъде продължен срокът на употребата ѝ след 2033 година, или на площадката да се построят два нови енергоблока с огромна мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР