Нидерландските грандове ПСВ Айндховен и Аякс ще определят втория представител

...
Нидерландските грандове ПСВ Айндховен и Аякс ще определят втория представител
Коментари Харесай

Аякс продължава да мечтае за ШЛ след зрелищно и драматично реми на ПСВ

Нидерландските грандове ПСВ Айндховен и Аякс ще дефинират втория представител на страната в идващото издание на Шампионска лига с мачовете си от последния кръг от актуалната акция в Ередивизи. Както е известно, първата квота към този момент е заета от първенеца Фейенорд.

Ако ПСВ беше спечелил днешното си домакинство против Хееренвеен от предпоследния 33-ти кръг на шампионата, отборът сигурно щеше да се класира за ШЛ. Въпреки това двата отбора направиха зрелищно реми 3:3. “Филипсите ” даже губеха с 1:3 до 79-ата минута, само че съумяха да стигнат до равенството след късни голове на звездите си Люк де Йонг и Шави Симонс. Междувременно, Аякс си свърши работата, побеждавайки гостуващия Утрехт с 3:1.

Така преди последния кръг ПСВ Айндховен заема втората позиция в класирането с актив от 72 точки, до момента в който Аякс е трети с 69 пункта. При тъждество в точките на два тима в крайното класиране, в Ередивизи се гледа първо головата разлика, а по-късно и броя вкарани попадения. Головото съответствие на Аякс (85:35) е по-добро с два гола от това на ПСВ (87:39). Така амстердамци към момента имат шансове да се класират за ШЛ, като за задачата би трябвало да завоюват дуела си след седмица и по същото време ПСВ да загуби своя.

Въпросните срещи се обрисуват като сложни и за двата отбора. ПСВ гостува на четвъртия АЗ Алкмаар, който е единствено на две точки от Аякс, тъй че ще се опита да изпревари амстердамци и по този начин да взе участие в Лига Европа вместо в Лигата на конференциите. Аякс пък има аудиенция на петия Твенте, само че тук разликата е, че този мач няма да окаже никакво въздействие за крайното класиране на неговия конкурент, който ще играе единствено за своята чест.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР