Нидерландските гласоподаватели може да се сдобият с премиер, който е

...
Нидерландските гласоподаватели може да се сдобият с премиер, който е
Коментари Харесай

Бежанка май ще стане премиер на Нидерландия

Нидерландските гласоподаватели може да се снабдят с министър председател, който е много друг от оттеглящия се деец в политиката Марк Рюте, разяснява " Политико ".

Бившата бежанка Дилан Йешилгьоз, която наследи Рюте отпред на либерално-консервативната Народна партия за независимост и народна власт, води в изследванията преди парламентарните избори в сряда, 22 ноември, и

може да стане първата дама министър председател в историята на Нидерландия.

Битката е доста напрегната и три партии си оспорват успеха на вота. Най-близкият противник на Йешилгьоз – Питър Омцихт даде знак, че не желае най-високия пост за себе си.

А това прави още по-вероятно Йешилгьоз, министърка на правораздаването, да оглави идващия кабинет.

Самата тя се дефинира като работохолик и не дава постоянно изявление. Пред аудитория показва положително въодушевление и активност, макар " строгите ", както ги дефинира, условия на актуалната ѝ работа.

В платформата ѝ има заричане за ограничения против миграцията, проблем, който от дълго време преследва нидерландската политика.

Пред " Политико " Йешилгьоз споделя, че личното ѝ минало на бежанка е оформило визията ѝ за миграцията. 

" Има напор на прекалено много хора, освен търсещи леговище, само че и мигранти служащи и интернационалните студенти, което значи, че ние нямаме потенциала да помогнем на същинските бежанци ".

46-годишната министърка е омъжена, със брачна половинка ѝ нямат деца.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР