Нидерландски съд осъди руски гражданин на 18 месеца затвор и

...
Нидерландски съд осъди руски гражданин на 18 месеца затвор и
Коментари Харесай

Нидерландски съд осъди руснак на затвор за нарушаване на санкциите на ЕС

Нидерландски съд осъди съветски жител на 18 месеца затвор и санкции компанията му с 200 000 евро за нарушение на комерсиалните наказания против Русия, наложени от Европейски Съюз поради войната в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

56-годишният мъж бе съден задочно и се допуска, че той е избягал в Русия, откакто бе освободен от ареста преди началото на делото предходната година.

Съдът постанови, че мъжът е търгувал с микрочипове и други електронни произведения в продължение на шест години и е бил изцяло наясно със глобите против Русия. Той е бил отпред на компания, която посредством трети страни изпращала артикули с " двойна приложимост " към компании в Русия, с цел да заобиколи наложените от Европейски Съюз ограничавания, се споделя още в решението.

Според районният съд в Ротердам руснакът подправял фактури и доклади за крайния консуматор на продуктите, с цел да направи по този начин, че да наподобява по този начин, като че ли те са били изпратени в Малдивите и в някои случаи - даже към несъществуваща компания в Украйна. " Със своите дейности той умишлено и предумишлено е заобиколил глобите на Европейски Съюз и е подкопал националните и интернационалните закони ", сподели съдът. " От налагането на глобите, тяхното заобикаляне на процедура се е трансформирало в негов бизнес модел ", добави той.

Европейски Съюз вкара 11 пакета от наказания, с цел да накаже Русия, откакто Москва стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година, напомня Ройтерс. Сакнциите включват търговски, отбранителни и финансови ограничавания, както и " черен лист " с към 1800 физически и юридически лица, участващи във войната, която Русия стартира против своята съседка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР