Нидерландски съд осъди руски гражданин на 18 месеца затвор и

...
Нидерландски съд осъди руски гражданин на 18 месеца затвор и
Коментари Харесай

Нидерландски съд осъди задочно руски гражданин за нарушаване на санкциите на ЕС

Нидерландски съд осъди съветски жител на 18 месеца затвор и санкции компанията му с 200 000 евро за нарушение на комерсиалните наказания против Русия, наложени от Европейския съюз поради войната в Украйна, предава Ройтерс.

56-годишният мъж, посочен като Дмитрий К от прокурорите, беше съден задочно и се счита, че е избягал в Русия , откакто беше освободен от ареста в очакване на процеса предходната година.

В решението си съдът съобщи, че мъжът е търгувал с микрочипове и други електронни артикули в продължение на 6 години и е бил изцяло осведомен със глобите против Русия.

Мъжът е отговарял за компания, която е изнасяла артикули с " двойна приложимост " - които могат да служат както за цивилен, по този начин и за военни цели - през непознати страни до компании в Русия, с цел да заобиколят рестриктивните мерки на Европейски Съюз, се споделя в известието.

За да направи това, мъжът е фалшифицирал фактури и заявления за краен консуматор на продуктите, с цел да наподобява, че те са били изпратени до Малдивите, а в някои случаи даже до несъществуваща компания в Украйна, съобщи Окръжният съд в Ротердам.

" С дейностите си той умишлено и съзнателно е заобиколял глобите на Европейския съюз и е подкопал националното и интернационалното право ", постанови съдът. " Откакто бяха наложени глобите, избягването им се е трансформирало в негов главен бизнес модел. "

Европейският съюз, чийто член е Нидерландия, наложи 11 кръга наказания, с цел да накаже Русия, откогато Москва стартира широкомащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година Европейски Съюз към този момент беше наложил наказания на русия поради анекксирането на Крим и военните дейности на проруските сепаратисти в Източна Украйна още през 2014 година.

Те включват търговски, отбранителни и финансови ограничавания, както и черен лист с към 1800 души и организации, забъркани във войната против Украйна.
 Европейски Съюз готви 12-и пакет наказания против Русия
Европейски Съюз готви 12-и пакет наказания против Русия

За да спре потока средства към военната машина на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР