Нидерландски съд, който разглежда колективен съдебен иск, постанови днес, че

...
Нидерландски съд, който разглежда колективен съдебен иск, постанови днес, че
Коментари Харесай

Съд: Фейсбук е използвал неправомерно личните данни на нидерландци

Нидерландски съд, който преглежда групов правосъден иск, постанови през днешния ден, че европейският клон на " Мета " " Facebook Ирландия " сред 2010 година и  2020 г. е употребявал непозволено персонални данни на нидерландски жители и е престъпил закона, съобщи Ройтерс.

" Лична информация е била обработена с рекламна цел, когато в този случай това не е разрешено. Личната информация е била предоставена на трети страни без потребителите на " Facebook " да бъдат осведомени и без да има законово съображение това да бъде направено ", стимулира се съдът.

Решението беше постановено против " Facebook Ирландия ", тъй като клонът е част от компанията, надзираваща обработката на данните на нидерландски консуматори.

Говорител на " Мета " сподели, че някои елементи от решението " удовлетворяват " компанията, само че тя ще апелира някои други елементи, като също по този начин уточни, че някои от исковете са от преди повече от 10 години.

" Знаем, че поверителността е значима за нашите нидерландски консуматори и желаеме те да могат да управляват по какъв начин се употребяват техните данни ", добави представителят.

Ищецът, " Дейта прайвъси стихтинг " (Data Privacy Stichting), е юридическо лице, учредено през 2020 година като партньорство сред група адвокатски адвокатски фирми и нидерландската асоциация на потребителите. Целта му е да се опита да завоюва компенсации по правосъден ред, показва Ройтерс. Нидерландското дело към момента не се е придвижило до фаза, в която може да се изискват компенсации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР