Нидерландски прокурори обвиниха Русия, че се опитва да саботира разследването

...
Нидерландски прокурори обвиниха Русия, че се опитва да саботира разследването
Коментари Харесай

Русия се опитва да осуети разследването за сваления малайзийски самолет

Нидерландски прокурори упрекнаха Русия, че се пробва да саботира следствието на свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии в Украйна през 2014 година Това хвърля " тъмна сянка " върху идния правосъден развой против четирима обвинени за авиокатастрофата, съобщи Ройтерс, цитирайки прокурорите.

В Амстердам през вчерашния ден започнаха предварителните чувания по делото. Обвинението съобщи, че подсъдимите - трима руснаци и украинец, са организирали свалянето на гражданския Боинг 777, изпълняващ полет МН17, с съветска ракетна система и са умъртвили всичките 298 души на борда, съобщи Ройтерс.

Повечето от пасажерите бяха жители на Нидерландия.

" Съвкупността от всички обстоятелства хвърля тъмна сянка върху това следствие, тъй като има съществени доказателства, че съветското държавно управление настойчиво се стреми да осуети следствието ", сподели прокурорът Тейс Бергер по време на второто авансово чуване. " Няколко очевидци в това следствие споделиха, че се опасяват за живота си, в случай че самоличността им бъде разкрита ", уточни Бергер. " Използването на съветските служби за сигурност за откриване на самоличността на очевидците в следствието е доста действителен сюжет ".

" Британските и нидерландските управляващи откриха, че сътрудници на ГРУ (руското военно разузнаване), са взели участие в опити за навлизане в системите на малайзийските проверяващи органи ", сподели прокурор Бергер и уточни, че сходни опити са правени и по отношение на нидерландски следователи, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР