Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение

...
Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение
Коментари Харесай

Нидерландски пилот на F-35 бил натискан в България да разкрие тайните на изтребителя

Нидерландски водач на F-35 в България към този момент е получил предложение да показа информация за изтребителите. Това твърди холандският уебсайт „ Нов вестник Ротердам “ в репортаж за задачата на изтребителите в България, съобщи БНР.

Материалът цитира изявление на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, съгласно който още при започване на задачата нидерландските водачи е трябвало да предадат персоналните си телефони, „ с цел да предотвратят приключването на персонална информация и изнудване “.

А за предаването на информация за изтребителите е било препоръчано възнаграждение, показва изданието, без да прецизира повече детайлности.

В публикацията се споделя за политическата сензитивност, с която се отнася България към Русия. За последните диспути към съветския дипломат у нас, изискването на Българска социалистическа партия за овакантяване на обединението при военна помощ за Украйна, даже и дебатът за унищожаване на паметника на Съветската войска.

Авторът на публикацията отбелязва неналичието на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна, даже и в речта на българския шеф на защитата адмирал Емил Ефтимов от предишния четвъртък, когато стартира взаимна задача с българските Военновъздушни сили.

F-35 са самолети от последно потомство и 4 от тях остават в България до края на май, с цел да засилят защитата на източния фланг на НАТО. Според решението на държавното управление ни броят им може да стигне до 8.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР