Нидерландски хакер, арестуван през ноември миналата година, се е сдобил

...
Нидерландски хакер, арестуван през ноември миналата година, се е сдобил
Коментари Харесай

Нидерландски хакер е похитил личните данни на почти всички австрийци

Нидерландски хакер, задържан през ноември предходната година, се е сдобил и е предложил за продажба цялостните имена, адреси, дата на раждане на съвсем всички поданици на Австрия, заяви австрийската полиция, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Потребител, за който се допуска, че е самият хакер, е предложил данните за продажба в онлайн конгрес през май 2020 година, акцентирайки, че те съдържат " цялостните имена, пола, адреса и датата на раждане на съвсем всеки жителя " на Австрия, се споделя в изказване на полицията. В изказването се споделя също, че проверяващите са удостоверили достоверността на данните.

Става дума за персоналните данни на близо девет милиона души. Трябва да се има поради, че популацията на Австрия е почти 9,1 милиона души. На уеб страницата хакерът е предложил за продажба сходни данни от Италия, Нидерландия и Колумбия, заяви австрийската полиция, допълвайки, че не разполага с повече детайлности.

Информацията от Австрия е така наречен регистрационни данни - съществена информация, в това число сегашен адрес, която жителите би трябвало да дават на управляващите.

" Тъй като тези данни са свободно налични в интернет, би трябвало абсолютно да се одобри, че те, напълно или отчасти, неизбежно са в ръцете на нарушители ", съобщи полицията, като добави, че се счита, че незнайни хора са платили за данните.

25-годишният обвинен, който е бил задържан в апартамент в Амстердам, е бил прочут на интернационалната полиция и се проверява от нидерландската полиция и правосъдните управляващи, заяви австрийската полиция.

Говорител добави, че изказването е оповестено едвам в този момент, с цел да не бъдат възпрепятствани тези следствия.

Полицията не даде детайлности за следствията за сигурността на данните на австрийците.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР