Нидерландската туристическа компания Sunweb провежда подкрепян от правителството експеримент, при

...
Коментари Харесай

"Нормалност" в пандемията – тестова почивка в Гърция и тестови концерт в Барселона

Нидерландската туристическа компания Sunweb организира подкрепян от държавното управление опит, при който ще заведе 187 души на 8-дневна отмора в Гърция. Целта е да се види по какъв начин може да се реализира туризъм в изискванията на пандемията от ковид. Около 25 000 нидерландци са декларирали предпочитание за присъединяване, а тези, които са определени, ще би трябвало да заплатят 399 евро на човек за цялостен интернат прекарването на остров Родос. Но те няма да могат да напущат комплекса и ще бъдат карантинирани за 10 дни, когато се върнат в страната си. По принцип рекомендациите на нидерландското държавно управление са да се заобикалят всички пътувания в чужбина в случай че не са наложителни.

Същевременно в събота на рок почитатели в Барселона беше разрешено да посетят концерт след провеждането на бързо тестване за ковид. Около 5000 души бяха позволени на събитието, като те трябваше да носят маски, само че нямаше условие за обществена отдалеченост, а тестванията и маските бяха включени в цената на билета. Целта и на този опит беше да се откри по какъв начин може да се съживи промишлеността за музика онлайн по време на пандемия.
Басейни и заведения за хранене, само че не и плаж
Туристическата компания от Нидерландия е подготвила насоки за сигурност по време на цялото пътешестване, които са утвърдени от здравните управляващи, написа Военновъздушни сили. Предлаганите билети са за хора на възраст от 18 до 70 години и ще бъдат разпределени въз основата на заложени от държавното управление критерии, като жителите с високорисково положение ще бъдат изключени. Екскурзиантите ще бъдат тествани преди и след почивката. Ако някой се болести по време на престоя в Гърция, ще бъде карантиниран в локален Коронавирус хотел, а разноските ще бъдат покрити от Sunweb. Участниците ще получат извънреден достъп до хотел в Родос, като там само ще има личен състав. Те ще могат да употребяват басейните и заведенията за хранене в комплекта, само че няма да могат да отидат на плажа.

Нидерландия записва 1 246 366 заболели от ковид и по тази причина се появиха въпроси дали сходна тестова отмора е подобаваща на фона на повишаване на броя на хоспитализациите. Същевременно обаче се усилва натискът над управляващите да разрешат провеждането на туристическия сезон и такива опити могат да оказват помощ да се ревизира дали има безвреден метод за задгранични почивки в изискванията на пандемия.
С маски, само че един до различен
След година на обществена отдалеченост в събота в Барселона почитатели можаха да танцуват един до различен на концерт. Но покритите им от маски лица, както и фактът че здравните чиновници на входа забавиха началото на събитието, демонстрират, че нещата не са напълно като преди, написа Reuters.

Осемдесет медицински сестри със защитно облекло организираха тестването преди концерта на три места в града. Рок почитателите получиха резултатите от антигенните проби след 10 - 15 мин. посредством приложение на мобилните си телефони. Концертът беше утвърден от държавното управление, с цел да послужи като ориентир дали сходни мероприятия може да бъдат възобновени в скоро време.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР