Нидерландската разузнавателна агенция е предупредила Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на

...
Нидерландската разузнавателна агенция е предупредила Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на
Коментари Харесай

ЦРУ е предупредило Киев да не взривява "Северен поток", твърди нидерландска телевизия

Нидерландската разследваща организация е предизвестила Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати за хипотетичен украински проект през юни 2022 година за взривяване на тръбопровода " Северен поток ", заяви нидерландската национална телевизия NOS, представена от " Ройтерс ".

В известието си NOS, събрала информацията благодарение на водещи немски медии, не показва своите източници.

В него се споделя, че нидерландското военно разузнаване MIVD е предизвестило Централно разузнавателно управление на САЩ за съществуването на подобен проект, което е довело до предизвестие на Вашингтон към Киев да не нападна тръбопровода.

 Газопроводите Газопроводите " Северен поток " са разрушени, Швеция проверява " груба измама "

През септември 2022 година необясними детонации повредиха газопроводите " Северен поток " 1 и 2, по които се придвижва газ от Русия към Германия по дъното на Балтийско море. Експлозиите станаха в икономическите зони на Швеция и Дания. И двете страни обявиха, че са били умишлени, само че към момента не са открили кой е виновен. Тези страни, дружно с Германия, водят следствие.

Вашингтон и НАТО нарекоха случая " акт на бойкот ". Москва упрекна следователите, че се бавят и се пробват да прикрият кой стои зад офанзивата. Украйна отхвърля да носи отговорност.

MIVD не е била открита незабавно за коментар.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР