Нидерландската полиция влезе в сблъсъци с протестиращи срещу локдауна, наложен

...
Нидерландската полиция влезе в сблъсъци с протестиращи срещу локдауна, наложен
Коментари Харесай

Голям бой в Нидерландия заради локдауна, полицията намеси водни оръдия

Нидерландската полиция влезе в конфликти с протестиращи против локдауна, натрапен в страната, в столицата Амстердам и южния град Айндховен.

В Амстердам полицията употребява водно оръдие, с цел да разпръсне участниците в неразрешена проява на централен площад на града, към който са ситуирани редица музеи. Видеокадри демонстрират по какъв начин водните струи обливат групи хора пред стената на музея на Ван Гог.

Полицията в Айндховен прибегна до водно оръдие и сълзотворен газ против голям брой от стотици протестиращи, измежду които имаше и поддръжници на антиимигрантското придвижване ПЕГИДА. Към късния следобяд са били задържани най-малко 30 души, а полицейските управляващи предизвестиха жителите да стоят надалеч от центъра поради конфликтите.



Засега няма данни за потърпевши.

Късно нощес в нидерландското рибарско населено място Урк избухнаха вълнения поради полицейския час, натрапен от управляващите в опит да се овладее разпространяването на по-заразния вид на ковид. Опожарен бе център за тестване за ковид.

Полицията през днешния ден заяви, че над 3600 души в цялата страна са били санкционирани за неспазване на полицейския час, а 25 са били задържани за нарушаването му или поради проявено принуждение.

Вечерният час обгръща времето от 21.00 до 04.30 ч. локално време. Тогава хората могат да се движат из улиците единствено в изключителни случаи. Тези, които отиват на работа или се връщат, би трябвало да носят особено позволение, подписано от работодателя. Продължават работа обаче незабавните служби и службите за доставка на храна по домовете. Разрешено е също да се разхождат кучета, само че единствено от един член на фамилията. Вечерният час е въведен в страната за пръв път от Втората международна война. Нарушителите се глобяват 95 евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР