Нидерландската компания за медицински технологии Philips надмина очакванията на анализаторите, ...

Нидерландската компания за медицински технологии Philips надмина очакванията на анализаторите,

Пандемията продължава да тласка нагоре печалбата на Philips

Нидерландската компания за медицински технологии Philips надмина упованията на анализаторите, като генерира растеж на главната печалба до 532 млн. евро, откакто пандемията на Covid-19 не престава да тласка нагоре търсенето на болнично съоръжение, предава Ройтерс.

Средната прогноза на анализатори, интервюирани от компанията, беше, че поправената печалба преди лихви, налози и обезценка (EBITDA) ще нарасне до 519 млн. евро от април до юни, над сумата от 390 млн. евро година по-рано.

Philips продава артикули, вариращи от четки за зъби до медицински системи за образна диагностика, като е главен съперник на General Electric и Siemens Helthineers.Още по тематиката

Сравнимите доходи от продажби са нарастнали с 9%, надвишавайки междинната прогноза за 7,3% растеж. Въпреки това приходите от продажби на подразделението за свързани устройства за грижа са спаднали, повлечени надолу от бизнеса с устройства за съня и такива за респираторни болести.

През юни Phillips изтегли от пазара 4 млн. обдишватели и други устройства поради част, направена от пяна, която може да се скапе и да стане токсична, евентуално причинявайки рак.

„ Водим договаряния със съответните регулатори за приемане на утвърждение да стартираме да вършим ремонти и да заменяме устройствата, които произвеждаме “, разяснява основният изпълнителен шеф на Philips Франс ван Хоутен.

Миналата седмица Американската администрация по храните и медикаментите дефинира изтеглянето на дефектните обдишватели на Philips и други нейни устройства, свързани с дишането, като най-сериозния вид евакуиране на артикули, допълвайки, че използването на такава техника може да провокира съществени пострадвания или гибел.

Базираната в Амстердам компанията удостовери прогнозата си за невисок до междинен едноцифрен напредък на сравнимите доходи за цялата 2021 г.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg