Нидерландската гранична полиция съобщи, че в неделя е арестувала двойка

...
Нидерландската гранична полиция съобщи, че в неделя е арестувала двойка
Коментари Харесай

Арестуваха двойка, избягала от карантинен хотел в Амстердам

Нидерландската гранична полиция заяви, че в неделя е арестувала двойка в аероплан, след бягството й от карантинен хотел, в който са били настанени позитивни за ковид пасажери от южноафрикански полети, съобщи БГНЕС.

До драмата се стигна, откакто нидерландските управляващи оповестиха, че 61 души, пристигнали с два полета на летище " Схипхол " в, са дали позитивни проби за ковид, като 13 от тях са с новия вид Омикрон.
13 души са потвърдено инфектирани с разновидността Омикрон в Нидерландия
13 души, пристигнали от ЮАР в Нидерландия, са диагностицирани с разновидността на ковид Омикрон, заяви Националният институт по здрав...

Единият от членовете на двойката е дал позитивен резултат за Covid-19 и е бил изолиран, до момента в който другият е бил негативен, само че подложен под карантина, съгласно говорителката на органа за публично здраве Стефани ван Ваарденбург. Тя добави, че и двамата още веднъж са в изолираност, само че не в един и същи хотел.

Те са испанец на 30 година и португалка на 28 година, заяви за Агенция Франс Прес представителят на полицията Стан Верберкт. " Кралската холандска гранична полиция в Схипхол е арестувала довечера двойка, която е избягала от карантинен хотел ", сподели Верберкт.

" Арестите са осъществени в аероплан, който се е готвел да излети. Те са се намирали в аероплан, който е трябвало да отлети за Испания към 18:00 ч. ", добави той. Граничната полиция и прокуратурата са повдигнали против бегълците обвинявания за застрашаване на публичната сигурност, сподели той.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР