Нидерландия: В България няма действаща правова държава След 33 г.

...
Нидерландия: В България няма действаща правова държава След 33 г.
Коментари Харесай

 Нидерландия: В България няма действаща правова държава 

Нидерландия: В България няма настояща правова страна

След 33 година ръководство на алчни и некадърни български управленци, я докарахме до такава степен да останем на опашката на Европа публично като най-корумпираната страна. Ние сме единствената страна, която желае да влезе в Шенген, само че не я пускат.

Българска телеграфна агенция: „ Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, заяви Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското държавно управление реши на съвещание, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген, показва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра съобщи след съвещанието, че към момента е „ прекомерно рано “ да се реализира единодушие за присъединението на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че в България има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност. “

Колко е неспособно българското държавно ръководство в последните 33 година се видя от това, че Румъния ни изпревари с 30% повече Брутният вътрешен продукт на човек към сегашния миг. И то, в случай че към 1989 година Брутният вътрешен продукт на човек в Румъния е два пъти по-малък от този в България.

Съчетанието измежду управленците от неудържима клептомания, несръчност, елементаризъм, брутална жадност за власт и безсъвестност ни доведоха до дъното. И сега пред очите ни се развива една илюстрация на казаното от Нидерландия – по какъв начин машините за гласоподаване без какъвто и да е смисъл се трансфораха в скъпи принтери – несъмнено с избрана цел, която всички я знаят. Законите се вършат на парче и без да се съблюдават процедурите. Толкова ни е жалко законодателството, че дори няма механизъм да се връчват санкциите на нарушителите по пътищата. А пияните и дрогирани водачи могат да се измъкнат от наказателно гонене просто като откажат да се подложат на дрегер и кръвен тест.

Заради калпавата ограда по границата с Турция, която няма нищо общо с гръцката и заради неналичието на обикновено съоръжение за пазещите границата и корупцията измежду граничните служители на реда, икономическите мигранти минават на вълни. Трябва ли служителите на реда да заплащат с живота си за некадърността на управниците? А и още един въпрос – би трябвало ли да умират българи, с цел да пазят нидерландците?

Правителствата ни дори не поставиха нужните PR старания да убедят нидерландските жители, че огромното болшинство българи не са мургави джебчии или мързеливи получатели на обществени помощи. Не си създадохме по-тесни връзки с авторитетна европейска страна, която интензивно да лобира за нас. Пълна тъга.

И естествено децата ни ще отиват в цивилизованите страни, до момента в който в един миг няма да има с какво да се усилват пенсиите и обществените помощи, колкото и на политиците да им се ще да подкупят пенсионерите, които са главните гласоподаватели. Дали една пенсионерска република с такива политици и изобщо управленци има бъдеще?

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР